enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3450
EURO
34,8014
ALTIN
2.390,27
BIST
10.235,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Çardak OSB Meslek Yüksek Okulu’nu Yakından İncelediler

Çardak OSB Meslek Yüksek Okulu’nu Yakından İncelediler
08.08.2018
A+
A-

Çardak OSB Meslek Yüksek Okulu için bir adım daha atıldı. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, Çardak OSB Meslek Yüksek Okulunun gelişmelerini yakından inceledi. Rektör Bağ’ın katılımıyla Meslek Yüksek Okulunun tabelası asıldı. 

Çardak’ta hayata geçirilmesine çok az kalan OSB Meslek Yüksek Okulu hakkında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ incelemelerde bulundu. OSB Meslek Yüksek Okulunu yakından inceleyen Rektör Bağ, son gelişmeler hakkında Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ve OSB Bölge Müdürü Doç. Dr. Selami Kesler’den bilgi aldı ve bazı açıklamalarda bulundu.

Rektör Bağ, “Başkanımız Çardak’ta Meslek Yüksek Okulunu istediklerini belirttiler. Bizde bu bölgede belli yeterliliklerin sağlandığını gördük ve YÖK’ün de onayıyla gerekli girişimlerde bulunduk. Çardak’a Meslek Yüksek Okulunu açtık fakat bu Meslek Yüksek Okulu diğerlerinden biraz farklı. Devletimiz son zamanda milli kalkınmayı sağlayacak şekilde politikalar belirlemesiyle de birlikte Organize Sanayi Bölgelerinde Meslek Yüksek Okulu açma projesine destek oluyor. Bizde bunu Çardak’ta hayata geçiriyoruz. Bu da ayrı bir mutluluk, gurur verici yönü. OSB Meslek Yüksek Okulu Özellikle bölgenin dokusuna uygun bir Yüksek Okul olacak. İlçenin gelişimine hem kültürel anlamda hem de bölgede kurulacak olan sanayi bölgesi şirketlerine büyük oranda katkı sağlayacak. Katkılarından dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ülkemize, İlçemize, Üniversitemize hayırlı olsun.” dedi.

“Hayalden Öteye Geçemeyen Hayata Geçiriliyor”

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, “Yıllardır özlenen beklenen, hayalden öteye geçemeyen Meslek Yüksek Okulumuz hayata geçiriliyor. Bunda öncelikle Rektörümüz Hüseyin Bağ’a teşekkür ediyorum. Her şeyin bir kuluçka süresi vardır. Bu oluşum sürecinden sonra Okulumuza Müdürümüz atandı, Sekreterimiz atandı. İnşallah önümüzdeki süreçte de hocalarımız atanacak. Çardak artık bundan sonra bambaşka boyutta bir Yüksek Okuluna sahip ilçe olarak yerini alacak. Hocamın da söylediği gibi, OSB Meslek Yüksek Okulu, Çardak ve hinterlandındaki gençleri kalifiye personel haline getirecek teknik bir okul. Türkiye’de sanırım 5 yerde var ve bir tanesi de Çardak’ta olacak. Çardak artık sanayileşme açısından eğitimin merkezi haline gelmiş olacak. Buradaki en büyük görev ilçe halkımıza düşüyor. Yerleşkeler oluşturulması lazım, yeni iş yerlerinin ticarethanelerin kurulması lazım. Gelen öğrencileri en iyi şekilde misafir edebilmek için sosyal donatıları hazırlamak lazım. Biz de bu noktada halkımızı da bilinçlendireceğiz. İlçemize hayırlısı olsun.” ifadelerinde bulundu.

“Nisan Ayında Dosya Tamamlanacak”

Çardak OSB MYO Müdürü Dr. Ögr. Selami Kesler ise Meslek Yüksek Okulu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmasıyla birlikte Türkiye’de ki sayılı Yüksek okullardan birisi olacak. Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde olmasından dolayı güzel bir yatırıma kavuştu. Hem şehrin ekonomisine, vizyonuna hem de kentin kültürüne büyük bir katkı sağlayacak. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan bölümler tamamen teknik olacak. Biz bu sene Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi adı altında bir bölümün onayını senatodan aldık. Bu hafta da YÖK’e onaya göndereceğiz. İnşallah Nisan ayında öğrenci alımı için dosya tamamlanmış olacak. Belediye Başkanımız Mahmut Öztürk’te her türlü desteği sağlıyor. Sayın Rektör Hocamızın da desteğiyle Allah nasip ederse Çardak’ta çok güzel bölümler kurulacak.” dedi. Kesler, sözlerini hayırlı olmasını dileyerek bitirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.