enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C

CHP milletvekili adayı Şeref Arpacı neden aday olduğunu açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Denizli’en 2. sırada milletvekili adayı olan Şeref Arpacı adaylığı hakkında ilk açıklamasını yaptı. Arpacı, “Denizli için çözümlerin merkezinin Ankara’da olduğunu düşünerek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu CHP’de siyaset girme kararı aldım.” dedi.

CHP milletvekili adayı Şeref Arpacı neden aday olduğunu açıkladı!
13.04.2023
A+
A-

14 Mayıs’taki seçimler öncesinde partilerin milletvekili adayları belli oldu. CHP’nin Denizli’den 2. sıra milletvekili adayı Şeref Arpacı, Pamukkale TV’de katıldığı programda adaylığına ve gündeme dair soruları yanıtladı.

“DENİZLİ’NİN ÇÖZÜMLERİNİN ANKARA’DA OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK ADAY OLDUM”

Adaylık süreci hakkında konuşan Arpacı; “15 yıldır çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. Babadağlı Sanayici İş Adamları Derneği’nde(BASİAD) iki dönem başkanlık yaptından sonra buradaki bilgi biriki kullanarak Denizli için çözümlerin merkezinin Ankara’da olduğunu düşünerek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu CHP’de siyaset girme kararı aldım. Sonuçta aday oldum ve ağır bir yüküm olduğunun farkındayım. Türkiye’ye söz verdiğimiz gibi 14 Mayıs’ta baharı getireceğiz.”dedi.

“YAPILACAK HER ŞEY ORTAK MUTABAKATTA”

Programda Türkiye ve Denizli için yapılması gerekenlerden bahseden Arpacı; “Denizli ve Türkiye için olan hayallerimizin tamamı Millet İttifakı ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde yazıyor. 2500 maddelik kamu, eğitim, ekonomi, tarım, sağlıkta yapılacak yazıyor. Seçime girmeden her seçmenin okumasını rica ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bu metinden alıntı yaparak vaatlerini söylüyor. Aslında yapılacak her şey belli. Ortada bir Türkiye analizi ve çözüm önerileri var. Bunları uyguladığımızda Türkiye atılım yapacak.” diye konuştu.

“PROBLEM TEK ADAM REJİMİ”

Türkiye’nin probleminin ‘Tek Adam Rejimi’ olduğunu ifade eden Arpacı; “Burada önemli olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk turda seçilmesi ve meclis çoğunlunu almamızdır. Mecliste çocuğunluğu alınca parlementer sisteme geçiş hızlanacak. Tek adam rejiminin sonuçlarını depremde, ekonomide, tarımda gördük. Biz istişare kültürü ile Halil İbrahim Sofrası’nın büyümesi ile toplumun her kesiminden insanların söz sahibi olması için Millet İttifakı olararak göreve talibiz.” dedi.

“ANKARA’NIN DENİZLİ’DEN HABERİ YOK”

Bir iş insanı olarka ekonomi hakkında çözümlemede bulunan Arpacı; “Önce pandemi sonra savaş nedeniyle bütün dünya sınav verdi. Kimisi bu sınavı geçti, kimisi kaldı. Biz bu sınavdan kalan ülkeler arasındayız. Bunun sebebi yanlış ekonomi politikaları uygulanmasıdır. Sürdürülebilir ekonomi politikanız yoksa, değişkenlik oluyorsa, serbest piyasaya sürekli müdahale ederseniz sonucunda toplumun herkesi etkilenir. Enflasyon ekonomisine geçtik. Tüm dünyada farklı olarak faizi indirdik. Herkes faize takılıyor ama faiz ekonomi politikasında bir enstrümandır. Bunu doğru kullanırsanız olumlu etkilerini ekonomide görürsünüz. Piyasaya göre bunu kullanmaz, tek yönlü kullanırsanız ortaya bu sonuç çıkar. Denizli’de 1,5 sene tekstil sektörünün en büyük problemi iş yetiştirememekti. Talebe karşılık verememek, istihdam problemi, kalifiye elemaan bulamamaktı. 1,5 senede ne oldu da yatırımlar bitti? Ne oldu da ihracat düşüyor? Ne oldu da dış ticaret açığında rekolar kırılıyor? Konuya tek bir bakış açısıyla değil geniş kapsamlı bakmak gerekiyor. Denizli uygulanan yanlış ekonomik politikalardan en fazla etkilenen şehirlerdendir. Denizli’nin sorunlarının Ankara’da bir karşılığı olması gerekiyor. Ankara’nın Denizli’den haberi yok. Ekonomi Bakanı Nebati, Denizli’deydi. Toz pembe şeylerle anlattı. ‘Herhalde Denizli’den haberi yok’ dedim.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.