enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2544
EURO
34,8539
ALTIN
2.431,96
BIST
10.102,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Açık
30°C

CHP Pamukkale’de sandık görevlisi listesi krizi sonrası CHP Denizli il başkanlığından ilk açıklama geldi!

Pamukkale ilçesinde yaşanan olumsuzluk ve hukuksuzlukla ilgili yasal sürecin devam ettiğini ve 14 Mayıs’ta sandıkları korumak için örgüt olarak sahada olacaklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “kimsenin kuşkusu olmasın, sandıklarımızı en iyi şekilde koruyacağız” dedi. Horzum, Pamukkale ilçe Başkanı Arpacı’nın da genel merkezin talimatı ile istifa ettiği açıkladı.

CHP Pamukkale’de sandık görevlisi listesi krizi sonrası CHP Denizli il başkanlığından ilk açıklama geldi!
27.04.2023
A+
A-

CHP Denizli’de Pamukkale ilçe başkanlığının YSK’ya verilmesi gereken sandık görevli listesini 5 dakika geç vermesi sonrası YSK’nın listesi kabul etmemesi bir skandala sebep olmuştu. CHP’nin Pamukkale’de sandık görevlisinin bulunamayacağını açıklamasının ardından gözler CHP Denizli’ye çevrilmişti. Yaşanan olay sonrası CHP Pamukkale ilçe başkanı Arda Arpacı’nın genel merkezin talimatıyla istifa ettiği öğrenildi. Konu ile ilgili CHP Denizli’den de ilk açıklama CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’dan geldi.

‘YASAL YOLLARA BAŞVURULMUŞ OLUP YSK’YA YAPTIĞIMIZ İTİRAZIN SONUCU BEKLENMEKTEDİR’

İlçe başkanlığının seçim kuruluna teslim ettiği görevli listesinin yedekleriyle beraber sisteme girildiğini ancak sonrasında reddedildiğini ifade eden Horzum, “Bu konu ile ilgili yasal yollara başvurulmuş olup, şu an Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazımızın sonucu beklenmektedir. Sonuç ne olursa olsun, sandık güvenliğini sağlamak, bizlerin görev ve sorumluluğundadır. Örgütümüzle beraber bunu en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın” dedi.

ARPACI GENEL MERKEZİN TALİMATI DOĞRULTUSUNDA İSTİFA ETTİ

Genel Merkezin talebi doğrultusunda Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı’nın istifa ettiğini bildiren Başkan Horzum, “2 gündür partimizi arayarak endişelerini dile getiren ve görev almak isteyen partililerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. 25 bin üyemiz ve aydınlık Türkiye isteyen vatandaşlarımızla beraber sandıkları güvende tutacağız. Örgütümüz görevinin başında ve her sandıkta en az 3 görevli ile sandıklarımıza her zamankinden daha çok sahip çıkacağız” diye konuştu.

‘YAŞANAN OLUMSUZLUKLARDAN GÜÇLENEREK ÇIKMAK GENLERİMİZDE VAR’

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaşanan bu olaydan daha da güçlenerek çıkacaklarının altını çizen Horzum, “Cumhuriyet Halk Partisi, içişleri Bakanlığı’na verilen dilekçe ile kurulmadı. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisiyiz. Yaşanan olumsuzluklardan güçlenerek çıkmak bizim genlerimizde var. Hiçbir partilimizin ve vatandaşımızın kuşkusu olmasın. Bu olaydan da güçlenerek çıkacağız. 15 Mayıs’ta hep birlikte Türkiye’ye yeniden baharı getirip milletin iktidarını kuracağız. Milletin iktidarında Türkiye derin bir nefes alacak. Sana Söz Denizli” dedi.

YEŞİL SOL’DAN DESTEK VE GENEL MERKEZE MEKTUP İDDİALARINA YANIT GELMEDİ

CHP Pamukkale ilçe başkanlığının sandık görevlisi listesini geç teslim etmesi skandalının ardından CHP’nin Yeşil Sol Parti’den destek istediği ve CHP Denizli İl Başkanı ve ilçe başkanlarının birlikte genel merkeze milletvekili listesinin liyakatsiz ve yanlış olması ile ilgili yazdığı mektupla ilgili CHP Denizli İl Başkanlığı Horzum bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.