enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2268
EURO
34,7874
ALTIN
2.428,72
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Açık
31°C

CHP’li Şeref Arpacı: Gençlerle birlikte kazanıyoruz!

CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, “Gençliğin Yüzleri” programında gençlerle biraraya geldi.

CHP’li Şeref Arpacı: Gençlerle birlikte kazanıyoruz!
11.05.2023
A+
A-

Söyleşide kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Arpacı, ” Türkiye’de bir korku imparatorluğu var. Kimse kendisini özgür hissedip, fikirlerini rahatça söyleyemiyor. Oysa özellikle gençlik özgürleşmeli ancak bu şekilde ilerleyebiliriz. Millet İttifakı olarak 14 Mayıs’ta gençlerle birlikte kazanacağiz” dedi.

GENÇLER, GELECEĞİMİZDİR

Gençliğin,Türkiye’nin geleceği olduğuna vurgu yapan Şeref Arpacı, “Bizim bu geleceğe sahip çıkmamız gerekiyor. Ancak bugün ülkemizde gençlerin yüzde 25’i ne eğitimde ne de istihdamda var. Ögrencilerin yüzde 48’i üniversiteyi kazandıktan sonra eğitimine devam edemiyor. Yani gençler sahipsiz bırakılmış ” dedi.

Söyleşide, nitelikli eğitim, siyasi katılım, temel ihtiyaçlara erişim ve genç işsizliği konularında düşüncelerini ifade eden Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, “Eğitim düzeyinin artmasından rahatsız olan bir iktidar var. Bu nedenle, ilköğretimden üniversiteye kadar sorunlarla dolu bir alan var karşımızda. Bu nedenle de gençleri Türkiye’de tutamıyoruz.Biz gençlerimizin Türkiye’de kalmak isteyecekleri ortami inşaa edeceğjz” dedi.

LİYAKATI GETİRECEĞİZ

Liyakatın en önemli sorunlardan biri olduğuna da dikkat çeken Şeref Arpacı, ” İktidar, mülakatı kaldıracağız diye açıklama yapıyor. Biz de, 21 yıldır neden yapmadınız? Neden yıllardır sınavlarda başarılı olan gençlerimizi mülakatlarla elediniz? diye soruyoruz. Biz bu ülkeye liayakatı getirerek gençlerimizin önünü açacağız” dedi.

GENÇLERİN YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Barınmanın günümüzde temel bir hak olduğunu söyleyen Arpacı, “Biz,Türkiye’nin dört bir yanında üniversitelerde okuyan gençlerimizin barınma sorununu ortadan kaldıracağız. Bir öğrencimiz bile açıkta kalmayacak şekilde yurtlarımızı sürae yapacağız” dedi.

DOĞRU PLANLAMA İLE ISTIHDAMI ARTTIRACAĞIZ

Devlet Planlama Teşkilatının kapatılmasını eleştiren CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı: ” Bu ülkede en önemli sorun, planlama olmamasıdır. Devlet Planlama Teşkilatının kapatılması bugünkü istihdam politikalarındaki başarısızlığın sebeplerinden biridir. Biz, ekonomiden istihdama, niteliklikli eğitimden sağlığa kadar her alanda ciddi bir planlama ile gençlerimizin her alanda yaşadığı belirsizliği ortadan kaldıracağız. ” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.