enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2424
EURO
34,8158
ALTIN
2.422,72
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C

CHP’nin abisi Marım soruları yanıtladı.. Kılıçdaroğlu, Oğan’ın Denizli’deki 50 bin oyunu alabilecek mi?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından partiler çalışmalarını yoğunlaştırdı. CHP Denizli Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali Marım Egeyön TV’de soruları yanıtladı. Marım, CHP ve paydaşlarının terör ile ilintilendirilmesine sert çıkarak; “Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman terörle işbirliği yapmamıştır. CHP her zaman terörün karşısındadır. 21 yıllık AKP iktidarında terör elebaşısı ile irtibat kuran, onunla konuşan, oy alabilmek için kardeşini TRT’ye çıkaran Erdoğan’dır.” dedi. Marım, ‘Sinan Oğan’ın Denizli’de aldığı 50 bin oyun Kemal Kılıçdaroğlu’na kazandırılması için Zafer Partisi ile görüşme gerçekleştirecek misiniz?’ sorusuna da cevap verdi.

CHP’nin abisi Marım soruları yanıtladı.. Kılıçdaroğlu, Oğan’ın Denizli’deki 50 bin oyunu alabilecek mi?
18.05.2023
A+
A-

14 Mayıs seçimlerinin ardından cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Cumhuriyet tarihindeki ilk ikinci tur seçimi öncesinde partiler çalışmalarını son hızda devam ettiriyor. Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı için yarışacak. CHP Denizli Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali Marım Egeyön TV’de seçim sürecine yönelik Oral Can Tatar’ın soruları yanıtladı.

İşte Ali Marım röportajı;

Seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

“TÜRKİYE DEMOKRASİ Mİ, TEK ADAM REJİMİNİ Mİ İSTİYOR?

14 Mayıs seçimleri bir tarafta milletvekilleri bir tarafta cumhurbaşkanı seçimiydi. Milletvekilleri hem kendileri hem cumhurbaşkanları için çalışmalar yaptılar. Biz Denizli’de aday adaylığı belirlendikten sonra tüm ilçelerimizi iki tur dolaştık. Adaylar belirlendikten sonra programınızı belirleyip ciddi bir çalışmanın içine girdik. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve adaylarımız vatandaşlarımızla birebir ellerini sıkarak oy istedi ve sandığa davet etti. Bu çalışmalar sayesinde üç milletvekili çıkardık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Kemal Kılıçdaroğlu’nu birinci çıkardık. Cumhurbaşkanlığı seçimi değil Türkiye seçimiydi. Referandum seçimiydi. Türkiye demokrasi mi, tek adam rejimini mi istiyor? İkinci turda da cumhuriyetin değerlerini, demokrasiyi, adaleti ve üretimi mi istiyoruz, yoksa mevcut tek adam rejiminin getirmiş olduğu sistemi mi istiyoruz ona karar vereceğiz.

Seçim döneminde iktidar CHP ve paydaşlarını terör ile ilintilendirildi. Kemal Kılıçdaroğlu son açıklamasında ‘Siz kime terörist diyorsunuz? Erdoğan sen değil misin teröristlerle oturan’ dedi. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

“CHP TERÖRÜN KARŞISINDADIR, OY ALABİLMEK İÇİN ÖCALAN’IN KARDEŞİNİ TRT’YE ÇIKARAN ERDOĞAN’DIR”

Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman terörle işbirliği yapmamıştır. CHP her zaman terörün karşısındadır. 21 yıllık AKP iktidarında terör elebaşısı ile irtibat kuran, onunla konuşan, oy alabilmek için Öcalan’ın kardeşini TRT’ye çıkaran Erdoğan’dır. Biz her zaman terörü lanetledik ve karşısında olduk. CHP’yi suçlayanlar kendi suçlarını bertaraf etmek için yapmaktadır. Terör ile  mücadelede biz her zaman varız. bizim altı okulumuzdan biri milliyetçiliktir. Bu milliyetçilikle yurtta sulh cihanda sulh anlayışındayızdır. Biz Misak-ı Milli sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın eşit haklar içinde yaşamasını savunur. Biz kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz. PKK denilen terör örgütü ile bir arada olmayı CHP’ye düşünemez. Bunu düşünen insanlar şu anda iktidarda. Bugün kendilerine oy vereceklerini düşünseler aynı anda masaya otururlar.

Sinan Oğan Denizli’de 50 bin oy aldı. Zafer Partisi ise 18 bin oyda kaldı. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’ndan Oğan’a oy kayması olduğu görülüyor. İkinci turda bu oyları alabilecek misiniz? Zafer Partisi il başkanı ile görüşme gerçekleştirecek misiniz?

“HER PARTİ İLE GÖRÜŞÜRÜZ”

Cumhur İttifakının bileşenleri dışındaki bütün partilerle Türkiye’nin geleceği ve insanların huzuru için görüşebiliriz. Sinan Oğan’ın altını çizdiği anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilememesi, 10 milyon mültecinin süratle gönderilmesi gibi milli duygularımızın ortak olduğu görüşlerimiz var. Bu anlamda her parti ile görüşebiliriz.

Kılıçdaroğlu ikinci turda sandıklarda daha fazla insanın olması gerektiğini söyledi. Bu seçimde sandık güvenliği hazırlıklarınız ne durumda?

“SANDIK İÇİN GELEN TALEPLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Bizim Denizli’de bu konuda bir problemimiz yok. Geçmişte her sandıkta bir kişi varsa şimdi üç kişi olacak. Bu konuda bize gelen talepler her geçen gün artıyor. Türkiye 100 yıl önce elde edilen cumhuriyetin kazanımlarını ve kurulan ulus devletinin devamını getirecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.