enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2474
EURO
34,6643
ALTIN
2.396,40
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C

Çivril Belediyesi güneşten para kazanıyor

Çivril Belediyesi güneşten para kazanıyor
29.03.2018
A+
A-

Denizli’nin Çivril Belediyesi tarafından kurulan güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı. 

Çivril’in Karabedirler Mahallesi’nde Belediye tarafından yapımı tamamlanan 20 bin 428 metre kare alana sahip olan 3 bin 738 panelden oluşan güneş enerjisi santrali (GES) saatte 890 kilowatt enerji üretiyor. Maliyetinin 4 trilyon 161 bin olduğu projeden yıllık ortalama 750 bin TL gelir sağlayacak. Bu proje ile Çivril Belediyesi birçok ilçe belediyelerine de örnek oluyor.

”Üretici bir belediye olmak vizyonumuz oldu”

Hazırlanan ve yapımı tamamlanan proje ile güneş enerjisini verimli bir şekilde kullandıklarını ifade eden Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, “Göreve başladığımızdan bugüne kadar üretici bir belediye olmak vizyonumuz oldu. Bu projemiz için kolları sıvadık ve santralimizi faaliyete geçirdik. Yapımı biten ve devam eden projelerle ilçemizi değiştirmeye devam ediyoruz. Karabedirler Mahallesi sınırları içinde yaptığımız GES projesi de bunlardan biridir, yapımı bitmiş olan projemizin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DENİZLİ-İHA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.