enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4422
EURO
34,8302
ALTIN
2.436,47
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Çivril Hayvan Barınağı İçin Şok İddia

Çivril Hayvan Barınağı İçin Şok İddia
23.01.2018
A+
A-

Çivril’de sokak hayvanları barınığında, hayvanların açlıktan öldüğü iddia edildi. İddiaya göre;Barınağa kısırlaştırılmak için getirilen hayvanlar, tekrar doğaya bırakılmak yerine, aç bırakılarak ölüme sürükleniyor.

Yeşilçivrilgazetesi’nin haberine göre;Işıklı yolu üzerinde bulunan Kum Ocağından yer alan klinikte tedavi edilen ve gözetim altında tutulan sokak hayvanlarının bakımsızlık ve açlıktan öldüğü iddia edildi. Kısırlaştırılmak ve tedavi edilmek üzere kliniğe getirilen hayvanların tedavi sürecinden sonra doğal yaşam alanlarına bırakılmadığını ve bilerek aç bırakıldığını iddia eden hayvan severler “sokak hayvanları toplanıyor birkaç gün göstermelik tedaviden sonra açlığa mahkum edilerek ölüme terk ediliyor” dediler.

”Sürekli Şikayetler Geliyordu”

Çivril Hayvan severler Derneği olarak konu ile ilgili açıklama yapan Mimar Mine Orhan hayvanların aç bırakıldığı ile ilgili olarak derneğe sürekli şikâyetler geldiğini belirterek “derneğimize Çivril Belediyesi Kliniği ve barınağında hayvanların aç bırakıldığına dair sürekli olarak ihbarlar geliyor. Konu ile ilgili Belediye yetkilileri ile görüştüğümüz zaman inkâr edip konuyu kapatıyorlardı. Ama elimize geçen fotoğraflarda bazı köpeklerin barınağa 10 metre uzaklıkta ölmüş olduğunu, bazı köpeklerin açlıktan ölen bu köpeklerin başında dolaştığını görüyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak Çivril Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünden bir açıklama yapılmazken barınak ve çevresinde kaç hayvanın öldüğü bilinmiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.