enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Miryokefalon Savaşı’nın Tarihi Belli Oluyor

Miryokefalon Savaşı’nın Tarihi Belli Oluyor
A+
A-

Türklerin tarihindeki en önemli savaşlardan biri olan Miryokefalon Savaşı’nın Denizli’de gerçekleştiğine dair bulguların kuvvetlendiği açıklandı. Miryokefalon Zaferi’nin 842. yıldönümünde gerçekleştirilen panelde Çivril Belediye Başkanı Gürcan Günven çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatal Çeşme Oda Tiyatrosu’nda bugün Miryokefalon Zaferi’nin 842. yıldönümü paneli gerçekleştirildi. Panele Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan,Prof. Dr. Yusuf Kılıç, Prof. Dr. Turgut Tok, Prof. Dr. Mithat Aydın, Prof. Dr. Hasan Kara,Doç. Dr. Levent Kurgun, Doç. Dr. İbrahim Balık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Belirsizlik Ortadan Kalkıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi’nin ortak çalışması ile Türk Tarihi’nin en önemli savaşlarından biri olan Miryokefalon savaşının nerede gerçekleştiğine dair belirsizlik son buluyor. Türk ve Bizans kaynaklarının araştırılması sonucu savaşın Denizli’nin Çivril ilçesinde gerçekleştiği konusunda ön fikir oluştu. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan çalışmaların bir an önce sonuçlanacağını ve tarihteki bu bilinmezliğin ortadan kalkacağını belirttiler.

Panelde Miryokefalon savaşını anlatan bir film gösteriminin ardından, araştırmada görev alan isimler panelde katılımcıları aydınlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.