enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Çoklu baro düzenlemesi meclise sunuldu.. Cahit Özkan açıklamalarda bulundu

Çoklu baro düzenlemesi meclise sunuldu.. Cahit Özkan açıklamalarda bulundu
30.06.2020
A+
A-

Türkiye’nin gündeminde ilk sırada yer alan çoklu baro sistemi baro başkanları tarafından büyük tepkilere neden olmuştu. Baro başkanlarının Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirerek tepkilerini ortaya koyduğu düzenlemede yeni gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis’te baroların yönetim yapısında ve seçim sisteminde önemli değişiklikler içeren kanun teklifinin ayrıntılarını açıkladı.

İşte Özkan’ın açıklamaları;

Yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sunduk. Bu düzenlemeyi neden getirdik? Herkesin kafasında bu soru var.Baroların günümüz koşullarında ihtiyaçları karşılayamadığını tespit ettik.Son 20 yılda hızla artan avukat sayısı ve bunların İstanbul, Ankara, İzmir’de yoğunlaşması baro ile meslek üyeleri arasında rabıtanın kopmasına neden oldu.Barolar başta olmak üzere hukuk dernekleri, akademik çalışma yapan akademisyenler, teşkilatlı ya da teşkilatsız bütün avukatların görüşlerini aldık.Hukukçu milletvekillerimizle bir araya geldik. Cumhur İttifakı olarak 28 maddeden oluşan teklifimizi Meclis Başkanlığı’na sevk ettik.

ÜYE SAYISI 5 BİNDEN FAZLA OLAN İLLERDE

Üye sayısı beş binden fazla olan illerde birden fazla baro olabilecek. İki bin avukat sayısına ulaşıldığında yeni bir baro oluşturulabilecek.Her baro Barolar Birliği’nde üç delege ve bir başkanla temsil edilecek.Düzenlemeyle 2020 Ekim ayının ilk haftası baro organlarının seçimi, Aralık ayında da Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu yapılacak, seçimler barolar için 2 yılda, birlik için ise 4 yılda bir gerçekleştirilecek.Tüm farklı görüşleri masaya yatırarak bu düzenlemeyi hazırladık.

DENİZLİ’DE UYGULANACAK MI?

Çoklu baro sistemi Denizli’de üye sayısı göz önüne alındığında uygulanamayacak. Denizli Barosu’na kayıtlı mevcut 1406 avukat bulunuyor. .Üye sayısı beş binden fazla olan illerde birden fazla baro olabilecek. İki bin avukat sayısına ulaşıldığında yeni bir baro oluşturulabilecek. Kuralları nedeniyle Denizli’de ikinci bir baro kurulamayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.