enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
28°C

Cumhuriyet’in 99. yılı 9 farklı zirveye tırmanarak kutladılar!

Denizli Dağcılık Federasyonu Denizli il temsilciliği, Cumhuriyet’in 99. yılı kutlamasını Denizli’nin 9 farklı zirvesine çıkarak gerçekleştirdi.

Cumhuriyet’in 99. yılı 9 farklı zirveye tırmanarak kutladılar!
01.11.2022
A+
A-

Dağcılık Federasyonu Denizli İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılına özel Denizli Karcı dağını, Babadağ zirvesinden başlayarak, Karababa, Sarıbaba, Beşparmak, Çalıbalı, Toklu Yatak ve Hacı Emir zirvelerini kapsayan Kamplı faaliyet gerçekleştirildi.

Cumhuriyetin 99. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğin 1. günü Karcı dağının 2308 metre rakımlı Babadağ zirvesi yapılarak diğer eş yüksek 2308 metre rakımlı Karababa zirve de kamp yapılarak diğer tüm zirveler 2. günde tamamlandı.

Etkinliğe Türkiye Dağcılık Federasyonu Denizli İl Temsilciliği, Pamukkale Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü (PAKDOS) ve Nefes Aktivite spor kulübü sporcuları ve bireysel dağcılardan oluşan 28 kişi katılım sağlarken Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü de destek verdi.

”Cumhuriyet bayramımızın 99. yıldönümünü zirvelerde kutlamak ve anlamlı kılmak istedik”

Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili Deda Haber’e açıklamada bulunan Dağcılık Federasyonu Denizli İl Temsilcisi ve Pakdos Kulübü Başkanı Ali Fuat Avcı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı vesilesiyle Cumhuriyet Bayramı’nı zirvelerde anmak istedik. Karcı Dağı’nın baştan aşağı geçişi hedeflendi. Trans faaliyeti dediğimiz bir faaliyet gerçekleştirdik. Etkinliğe Pamukkale Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü ile Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü katıldı. Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü de bize araç desteği vererek bu faaliyeti yapmamıza vesile oldu. Araç sporcuları Babadağ’a kadar bıraktı. Babadağ’daki rüzgar elektrik santrallerinden saat 10.00 da başlayan yürüyüş, akşam üzeri saat 5 buçukta Karcı Dağının zirvesi olan Karababa’da noktalandı. Birinci gün orada yaklaşık 10, 12 çadır konaklama yaptık, kamp kurduk. Ertesi gün sabah 6.00 da kalkıp tekrar diğer 9 zirveye çıktık. Trans faaliyeti Toklu Yatak ve Hacı Emir zirvelerinden Yenişehir’e iniş yapılarak noktalandı. Faaliyetin genel amacı Cumhuriyet bayramımızın 99. yıldönümünü zirvelerde kutlamak veya daha anlamlı kılmak için bir trans faaliyeti gerçekleştirmekti. 33 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdik.’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.