enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3650
EURO
34,6947
ALTIN
2.390,09
BIST
10.171,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Denizli Barosu’ndan ‘Şehrimize yakışır bir Adalet Sarayı İstiyoruz’ açıklaması!

Denizli Barosu’ndan Denizli’nin mevcut adliye binasının yetersiz olduğu ek binanın da uzun süredir bitirelememesi nedeniyle yaşanan sorunları gündeme getirdi. Baro’dan yapılan açıklamada ‘Şehrimize yakışır bir Adalet Sarayı İstiyoruz’ ifadesi dikkat çekti.

Denizli Barosu’ndan ‘Şehrimize yakışır bir Adalet Sarayı İstiyoruz’ açıklaması!
21.01.2021
A+
A-

Denizli Barosu’dan Denizli Adliyesi’nin ek binasının inşaatının uzun yıllardır bitirilememesi nedeniyle bir açıklama yaptı. Denizli’deki mevcut kullanıla Adliye binasının yetersiz kaldığı ifade edilen açıklamada ek bina inşaatının yıllardır neden bitirilemediğini sorarak #DenizliAdliyesiniİstiyor diyerek ek binanın bir an önce bitirilmesini istedi.

İşte yapılan açıklama metni:

Yargı sisteminin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde Adliyelerin fiziki koşulları çok önemlidir. Ne yazık ki şehrimizde 2004 yılında faaliyete geçen “Adalet Sarayı” nın küçük mekânlarda, sıkışık alanlarda, dosya yığınları altında faaliyet göstererek fiziksel olarak yeterli olmadığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Adliye koridorlarına gaz betonlar ve pvc ler ile derme çatma odalar, duruşma salonları yapılmış, yetmeyince; tam 10 yıl sonra 2014 yılında ek adliye binasının yapımına başlanmıştır. Bu bizi sevindiren gelişme ile mevcut adliye binamızın yetersizliğinden 450 günde nihayet kurtulmayı umarken; bitmeyen inşaat nedeniyle 50 yıllık lojmanların icra müdürlüğü, mahkeme salonu, kalem haline getirilmek zorunda kalındığı görülmüştür.

Adliye binasını hizmet eder şekle getirmek için Başsavcılık ve Komisyon Başkanlığının çabaları fiziki imkansızlık nedeniyle yeterli olmamıştır.

Şehrimizde Tapu Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi birçok kamu binasının yenilendiği, yüzlerce TOKİ konutlarının yapıldığı hatta 33 milyon Türk Lirası harcandığı bilinen devasa Diyanet İşleri Başkanlığı Denizli Dini Yüksek İhtisas merkezi Müdürlüğü binasının bile inşaatının hızla bitirilip, faaliyete geçtiği görülürken; devlet gücünün en önemli simgelerinden biri olan “Denizli Adalet Sarayı” ek binası nedense 6 yıldır bitirilememektedir. Bu durum, hem biz avukatları, hem hakim savcıları, hem adliye çalışanlarını hem de bugünlerde saatlerce HES kuyruğunda bekleyen vatandaşlarımızı etkilemektedir.

Şehrimize, vatandaşımıza, hakim savcılara, adliye çalışanlarımıza ve biz avukatlara yakışır bir ADALET SARAYI İSTİYORUZ!

Kamuoyuna saygıyla sunulur. #DenizliAdliyesiniİstiyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.