enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Denizli’de AKUT tarafından deprem semineri düzenlendi!

Merkezefendi Belediyesi ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) iş birliği ile personelin afet ve acil durumlara hazırlıklı olması ve farkındalık düzeylerinin artırılması amacıyla eğitim verdi.

Denizli’de AKUT tarafından deprem semineri düzenlendi!
08.03.2023
A+
A-

Yaşanılan afet sonrası deprem bölgesine ve depremzedelere yardımlarını ulaştıran Merkezefendi Belediyesi, bir yandan da ilçede ihtimal bir depreme karşı gerekli tüm adımları atmaya devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi ve AKUT iş birliği ile belediye personeline ‘Deprem Eğitimi’ verildi. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde AKUT gönüllülerinin verdiği eğitime Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, AKUT Denizli ekibi lideri Cengizhan Öztürk, birim müdürleri ve çok sayıda personel katıldı. Gerçekleştirilen eğitimde deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında video ve slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verildi. Sunumda, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu ve her an afete hazırlıklı olunması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. Binaların yönetmelikler çerçevesinde yapılması ve gerekli denetimlerin sağlanması gerektiği vurgulanan eğitimde, her ailenin ve bireyin acil afet planı oluşturması belirtildi. Eğitim sonunda, personelin sorduğu soruları, AKUT Denizli ekibi lideri Cengizhan Öztürk cevaplandırdı.

“Güzel bir ekip oluşturacağız”

Eğitimler sonucunda istenilen seviyeye, gerekli bilgiye sahip olunacağını ifade eden AKUT Denizli Ekibi Lideri Cengizhan Öztürk, “Yaşadığımız afet gerçekten çok büyüktü. Büyük bir yıkım oldu. Daha başka afetlerde daha iyi sonuçlar almak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bizim amacımız, daha fazla hayatı kurtarmak, yıkıcı etkiyi en aza azaltmak. AKUT Denizli olarak çok güçlü bir ekibiz. Sizlerle birlikte gücümüze güç katacağız. Önceliğimiz arama kurtarma ekibi kurmak” dedi.

“Korku ve panik çok fazla”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kahramanmaraş ve Gaziantep’e tekrar gittik. Oraya gittiğimizde de tablo yine çok acıydı. Yıkımın olmadığı yerlerdeki evler ağır hasarlı. Artık o insanların tekrardan o evlere girmesi mümkün değil. Zaten korku ve panik çok fazla, insanlar büyük bir endişe içinde. Çadırlar kurulmuş ama o çadırın içinde kaç gün kalabilirsiniz, kaç gün dayanabilirsiniz. Özellikle çocuklarda salgın hastalıklar çok ilerlemiş durumda. Her şeyi atlatsak bile insanların bu travmayı atlatabilmeleri inanın ki çok zor. Merkezefendili hemşerilerimizden büyük bir talep görüyoruz. Zemin etüdünün ve bina yapı stoğunun nasıl olduklarını, binanın depreme dayanıklı olup olmadıklarını konusunda büyük endişeler var. Bu anlamda bir teknik çalışma yapıyoruz. Üniversitedeki hocalarımızla birlikte güzel bir toplantı yaptık, AKUT ekibimiz de katıldı. Bizler burada park, yol ve bina yapıyoruz ama biz insanların canını koruyamazsak, can güvenliklerini sağlayamazsak inanın ki bu yaptıklarımızın hiçbirinin anlamı olmaz. Bu yüzden yerel yönetimlere ve bizlere düşen çok fazla sorumluluk var. Bizlerin bu sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.