enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2759
EURO
35,0087
ALTIN
2.476,70
BIST
10.552,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Denizli’de itfaiyeciler, İtfaiye haftasında bir araya geldi!

Denizli’de itfaiyeciler vatandaşlarla bir araya geldi. İtfaiye erleri müdahale ettikleri olaylarda kullandıkları teçhizatları tanıttı, vatandaşları bilgilendirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, Denizli itfaiyesi olarak Denizli’de yürüttükleri çalışmaları Egeyön TV’ye anlattı.

Denizli’de itfaiyeciler, İtfaiye haftasında bir araya geldi!
30.09.2022
A+
A-

Denizli’de İtfaiye Haftası Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenene etkinliklerle kutladı. İtfaiyecilerin bir araya geldiği programa Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı ve çok sayıda itfaiye eri katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen ve İtfaiyeci Duası ile başlayan etkinlikte itfaiyeciler müdahale ettikleri olaylarda kullandıkları malzemeleri vatandaşlara tanıttı, minik itfaiyeciler araçları ile maket evde çıkan temsili yangını söndürdü, araçta ve yatıda mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı, çocukların itfaiye haftası ile ilgili yaptığı resimler sergilendi, ilk itfaiye erlerinin yangına gitme anı canlandırıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, Denizli’de yürütülen çalışmaları Egeyön TV’ye aktardı. Kendisinden Bahseden Başlı “13 yıldır bu mesleği yapıyorum, 6 yıldır daire başkanı olarak görev yapıyorum. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlı, daha önceden Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüydü, Büyükşehir kanunu ile beraber İtfaiye Daire Başkanlığı konumuna geçti. Geçtiğimizin ertesi günü ilimizde 41 istasyon, 500 personel ve 100 aracımızla hizmet vermeye başladı. Geçmişte kırsalda imkanların kısıtlanmasını Büyükşehir Belediyesi kanunu ile çözüme kavuşturulmuş oldu. Şuanda ilimizin tamamında yüksek kalitede, Avrupa standartlarında hizmet vermekteyiz. Tabi bu hizmetleri verirken Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ın önderliğinde itfaiye yatırımlarımız her geçen gün devam ediyor. Araçlarımız her geçen gün yenilenmekte. Bu sene envanterimize 4 merdivenli aracımız katıldı, 5 arazözümüz katıldı, 1 adet su altı arama kurtarma aracımız geldi, Kasım ayı içinde de yüksek katlı binalarımız için 42 metre bir adet aracımız daha teslim edilecek” dedi.

NASIL İTFAİYECİ OLUNUR?

İtfaiyeci olmak için ne yapılması gerektiğinden, itfaiyeci adaylarında aranan fiziksel özelliklerden de bahseden Başlı “İtfaiyeci olmak için ilk önce akıl ve beden sağlığı gerekiyor. Daha sonrasından klostrofobi, akciğer rahatsızlığı, üst solunum enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara karşı bağışıklık olması lazım, kalp rahatsızlığınızın olmaması lazım. Ülkemizde her geçen gün sayıları artmakta olan İtfaiye liseleri ve itfaiye yüksek okulları mevcut. Buralardan genç meslek adayı arkadaşlarımız tercih ederse daha sonra KPSS’ye girerek, kamunun yapmış olacağı atamalarda meslek arkadaşımız olarak aramıza katılabilirler. Yaş sınırımız minimum 18, maksimum 30 yaş aralığı bizim kabulümüzdür” dedi.

“GEÇTİĞİMİZ YILLARA GÖRE TRAFİK KAZASI SAYILARINDA CİDDİ BİR DÜŞÜŞ GÖZLEMLİYORUZ”

Denizli’de yıllık ortalama kaç vakaya müdahale ettiklerini anlatan Murat Başlı “7 bin 500 ila 8 bin 500 arası vakamız oluyor. Tabi bu vakaların büyük bir yoğunluğunu vakalar kapsamakta. Geçtiğimiz yıllara göre trafik kazası sayılarında ciddi bir düşüş gözlemliyoruz. Son zamanlarda vatandaşımızın duyarlılığı, 112 Acil Çağrı Merkezinin algısının artması ile beraber ‘kayıp vaka’ dediğimiz vakalar azalarak hayvan kurtarma vakalarının armasında artış gözlemliyoruz. Yıllık 2 bin 500 civarı bu tür vakaya müdahale etmekteyiz. Tabi ki ekibimiz yıllık bildiğimiz bu vakalar değil, su altı kurtarma görevi, karda mahsur kalma, dağda mahsur kalma gibi görevleri de icra etmekte” şeklinde konuştu.

“DENİZLİ’DE KADIN İTFAİYECİ YOK”

Denizli’de kadın itfaiyeci olmadığından söz eden Başlı “Şuanda Denizli’de kadın itfaiyeci yok. İnşallah ileriki vakitlerde olur. Bizim de planlamalarımızda var, Sayın Başkanımızın da planlamalarında var. Ülkemizde bayan itfaiyeci arkadaşlarımız, meslektaşlarımız bulunmakta” dedi.

SUALTI ARAMA KURTARMA EKİBİ HER DAİM GÖREVE HAZIR

Sualtı arama kurtarma ekibinden bahseden Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Eğitim Amiri Samet Karateke “Ben 15 yıldır bu kurumun içindeyim. Birçok kademede yer aldım. Bugün de itfaiyemizin 308.yılını kutlamış bulunmaktayız. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak 9 kişilik bir sualtı kurtarma ekibimiz var, 6 uzman dalgıç, 3 tane yardımcı personel olmak üzere. Sürekli eğitimlerimiz olur. Denizli’deki bütün boğulma olaylarına müdahale ederiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.