enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4745
EURO
34,7570
ALTIN
2.441,46
BIST
9.936,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Denizli’de Üniversite Okumak | Pamukkale Üniversitesi Ortamı ve İmkanları

Denizli’de Üniversite Okumak | Pamukkale Üniversitesi Ortamı ve İmkanları
07.08.2020
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi güçlü akademik kadrosu, sosyal zenginlikleri ve öğrenciye yönelik bir çok imkanlarıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen bir üniversitelerinden biri. Köklü ve başarılı bir geçmişe sahip olan Pamukkale Üniversitesi yurt dışı imkanından tam donanımlı spor kompleksine kadar tüm detaylar ve Denizli’de üniversite okumak ve öğrenci olmanın ayrıcalıkları yazımızda.

Denizli’de Üniversite Okumak

   Ege’nin göbeğinde bulunan Denizli’de hafta sonları diğer Ege illerine gitmek çok kolay. Doğal güzellikleri bakımından da oldukça zengin olan Denizli’de başta Pamukkale Travertenleri olmak üzere Işıklı Göl, Kaklık Mağarası gibi doğal güzellikleri de gezebilirsiniz.

    Öğrenci nüfusunun fazlalığından dolayı Denizli bütçe olarak da öğrenci dostudur. Dolmuş ve otobüsler ile kısa zamanda ve uygun fiyata çoğu yere gidebilirsiniz. Aynı zamanda üniversitenin ringi de mevcut. Kınıklı mevkiinde yemek yenilebilecek ve oyun oynanabilecek fazlaca mekan vardır.

   Sadece üniversite içinde değil Denizli Belediyesinin düzenlediği ve özel şirketlerinde hazırladığı birçok konser, tiyatro vb etkinler de öğrencilerin tercihleri arasında bulunuyor.

Pamukkale Üniversitesi’nde Okumak

 Denizli’de 1957 yılında eğitime başlayan üniversite aynı zamanda 1976 yılında Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olarak devam etti. Daha sonra 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlanan Denizli Mühendislik Fakültesine dayanan temelleri ile köklü bir üniversitedir. İleriki zamanlarda altyapısını ve akademik kadrosunu tamamlayan üniversite şu anda bünyesinde 15 fakülte, 17 meslek yüksekokulu, 6 enstitü, 3 yüksekokul ve 39 araştırma merkezi ve 3 laboratuvar ile eğitim-öğretim-araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

   Akademik olarak iyi bir eğitim vermenin yanında oldukça sosyal bir üniversite de olan Pamukkale Üniversitesi bu yıl Erasmus Projesi kapsamında en çok destek alacak 13. üniversite oldu. Birçok projeye katılan ve başarı gösteren üniversite TEKNOFEST2019’da da büyük başarılara imza attı.

Pamukkale Üniversitesi Kampüsü Nerede?

Denizli’de Üniversite okumak nasıldı merak edenler için hazırladığımız yazımızda öncelikle kampüs yerinden bahsedelim. Pamukkale Üniversitesi’nin kampüsü Denizli’nin Kınıklı mahallesindedir. 2500 dönümlük arazide kurulu olan kampüsü şehrin en kalabalık ve merkezi bölgelerinden biridir. Aynı zamanda şehrin en hareketli yerlerinden Çamlık, Çınar, Kaleiçi ve Bayramyeri gibi merkezlerine de 15-20 dakikalık mesafede bulunmaktadır. Pamukkale Üniversitesi’ni tercih ettiğinizde dersten çıktıktan sonra ya da boş günlerinizde arkadaşlarınızla çimenlerde oturarak ya da şehrin en işlek merkezlerine giderek eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Pamukkale Üniversitesi bahar dönemlerinde yaptığı bahar şenlikleri ile de oldukça adından söz ettirir. Büyük etkinlikler ile düzenlenen konserler ve festivallerde öğrenci olmanın keyfine varabilirsiniz.

Gölbahçede arkadaşlarınızla hoş vakit geçirebilir ya da yoğun geçen bir okul gününden sonra tek başınıza sessiz sakin bir şekilde kafanızı dinleyebilirsiniz.

Pamukkale Üniversitesi’nde Okumak İçin 11 Neden

Pamukkale Üniversitesi KYK ve Yurt İmkanları

En merkezi ve çoğu fakülteye yakın olan Kınıklı yerleşkesinde 4150 öğrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu bulunmaktadır. Odalar 2-4 öğrenci kapasitesinde ve içinde çalışma odası, kütüphane, özel çamaşır yıkama ve ütü bölümü, kapalı spor salonu ile kendini ev konforunda hissedebilirsin. Üniversite’nin aynı zamanda Kınıklı yerleşkesinde 24 yataklı konuk evi bulunmaktadır.

Ayrıca Denizli’nin ilçelerinde bulunan Acıpayam, Bekilli, Buldan, Çal, Çivril, Honaz, Kale ve Tavas’ta bulunan meslek yüksekokulları için ise ya belediyeler tarafından işletilen yurtlar ya da KYK yurdu ile ilçedeki öğrencilerine de imkan sağlamaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Çevresinde Kiralık Evler

Özellikle Kınıklı yerleşkesinde apartlar ve öğrenciye uygun evler bulunmaktadır. Çoğu yeni yapılan ve eşyalı olan apartlar hem uygun fiyatlı hem de merkezi. Yeni yapılanma 0Apartların ve evlerin cafelere yakın olması da öğrencileri bir hayli çekiyor. Arkadaşlarınızla istediğiniz zaman inip çay kahve içebilir ve uygun fiyata yemek yiyebilirsiniz.

Kafeler ve Yemekhane

Pamukkale Üniversitesi’nde içinde büyük ve uygun fiyatlı bir yemekhane bulundurmaktadır. Aynı zamanda üniversite öğrencilerine yemek bursu imkanı sağlamaktadır. Burs başvurularını internetten online şekilde yapılabilir.

Üniversitenin içinde öğrenci dostu olan ve kaliteli iki adet kafe de seçeneklerin arasında olabilir. Ayrıca kampüs çevresinde de birçok kafe ve yemek yerleri bulunmakta.

Öğrenci Toplulukları

Bünyesinde bulundurduğu 55 adet kültür ve sanat topluluğu tercihlerin arasında olabilir. Tiyatrodan Bilim ve Teknoloji topluluğuna, Endüstri Mühendisliği topluluğundan Halk oyunları topluluğuna kadar birçok toplulukta bulunup ilgi alanlarınızı keşfedebilirsiniz. Farklı bölümlerdeki insanlarla bir arada olup sosyalleşebilirsiniz. Üniversite hayatınızda okuduğunuz bölümden başka alanlarda kendinizi geliştirmek hem kişiliğinizi bulmanızda yardımcı olur hem de vizyonunuzun gelişmesini sağlar. Topluluklarda yaklaşık 5000 öğrenci kayıtlıdır.

Konferans Salonları ve Kültür Merkezleri

 Üniversite 200 kişilik konferans salonlarından tutun 1120 kapasiteli kongre ve kültür merkezleri bulundurmaktadır. Konferans salonları ve kültür merkezlerinde birçok seminer, tanıtım ve konferans yapılmaktadır. Pamukkale Üniversitesi Türkiye’nin en aktif üniversitelerinden birisidir.

Kampüs İçi Sağlık Merkezi

MEDİKO Sosyal Merkezi sayesinde sosyal güvencesi olsun olmasın tüm Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ücretsiz muayene olabiliyor ve pansuman yaptırabiliyor. 5 hekim, 3hemsire ve 1 memur bulunduran Mediko 8,30-16,30 saatleri arasında açık. Mediko binasının içinde öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemek ve profesyonel destek vermek için bir PDR uzmanı bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi seçkin doktor kadrosu ve hizmeti ile hem öğrenci ve çalışanlarına hem de halka hizmet vermektedir.

Yerimde Duramam Diyenler İçin Spor Kompleksi

İçinde olimpik yüzme havuzundan pilates stüdyosuna kadar birçok imkanı bulunan spor salonunda spor yapabilirsiniz. Şehir Ömer Halis Demir Spor Bilimleri Araştırma ve Öğretme Merkezi olarak geçen yapıda hem fiyatlar uygun hem de profesyonel bir ekip ile bir aradasınız. Fakülteler arası yapılan turnuvalar ile diğer bölümlerdeki insanlarla sosyalleşme imkanı bulabilir ve eğlenebilirsiniz.

Öğrenci Değişim Programları

Erasmus, Mevlana ve Farabi öğrenci değişim programları sayesinde sadece Pamukkale Üniversitesi’nde değil yurt içi ve yurt dışında birçok üniversitede eğitim görme şansını yakalayabilirsin.

Denizli’de Gezilecek Yerler Hakkındaki Yazımız İçin Tıklayın…

Denizli’nin Bilinmeyen Antik Kentleri Hakkındaki Yazımız İçin Tıklayın…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.