enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
22°C
Denizli
22°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Açık
26°C

Denizli Etnografya Müzesi Hakkında Bilgi

Denizli Etnografya Müzesi Hakkında Bilgi
27.01.2023
A+
A-

Denizli Atatürk ve Etnografya Müzesi, kent belleğinin önemli yapılarından biridir. 19. Yüzyıl sonlarına doğru yapıldığı bilinen Etnografya Müzesi uzun yıllar farklı amaçlarla kullanılmış, 1984 yılında müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Atatürk ve Etnografya Müzesi, kent merkezindeki tek müze olma özelliği nedeniyle de büyük önem taşımaktadır.

Denizli için Atatürk ve Etnografya Müzesinin büyük önem taşımaktadır. Denizli Etnografya Müzesi hakkında bilgi vermeden önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyareti sırasında bir gece konakladığı yapı, Denizli için büyük anlam ifade etmektedir.

Denizli Etnografya Müzesi Tarihçesi

Denizli Etnografya Müzesinin tarihçesi ile ilgili belirgin olmayan tek bilgi ne zaman yapıldığı ile ilgili. Binanın geçmişini bilenlerin söylemlerine göre 19. yüzyıl sonlarına doğru yapıldığı anlaşılan Denizli Etnografya Müzesinin, iki katlı olarak inşa edilmiş. Cumhuriyet’in ilk yıllarında parti merkezi olarak kullanılan Atatürk ve Etnografya Müzesi için en özel gün 4 Şubat 1931’dir. Bu tarihte Denizli’yi ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Denizli Atatürk ve Etnografya Müzesi’nde bir gece konaklamıştır.

1950’li yıllarda Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilen bina bir süre Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet vermiştir. 1977 yılında Kültür Bakanlığı tarafından anıt eser olarak tescil edilen ve korumaya alınan Denizli Atatürk ve Etnografya Müze, 1981 yılında tadilata alınmıştır. 1983 yılı sonunda tamamlanan düzenleme çalışmalarının ardından Denizli Atatürk ve Etnografya Müze1 Şubat 1984 yılında müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Yapı, Denizli müzeler arasında önemli bir yere sahiptir.

Denizli Etnografya Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Denizli Etnografya Müzesi’ne nasıl gidilir sorusu, kenti ziyarete hazırlanan konukların en fazla yönelttiği sorulardan biridir. Kentin merkezi kabul edilen yerinde bulunan Denizli Etnografya Müze, Kayalık Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile İstasyon Caddesi kesişimindedir. Bayramyeri Meydanı’na da çok yakın bir mesafede bulunan Denizli Etnofrafya Müzesi yol tarifi kolaylıkla yapılabilmektedir.

Uzakta olan ancak merak edenler için Denizli Atatürk Etnografya Müzesi sanal tur olarak da izlenebilmektedir. Denizli Atatürk Etnografya Müzesi girişi ücreti yoktur, ziyaretçilere ücretsiz açıktır. Haftanın 7 günü hizmet veren Denizli Etnografya Müze mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.