enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4268
EURO
34,8288
ALTIN
2.442,65
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Denizli horozunu Koronavirüs’ten bu yöntemle koruyorlar!

Parlak tüyleri, uzun ötüşü ve heybetli görünüşleriyle kentin simgesi olan ünlü Denizli horozu, korona salgınında etkilenmemesi için besleyicileri tarafından özenle yetiştiriliyor.

Denizli horozunu Koronavirüs’ten bu yöntemle koruyorlar!
19.01.2021
A+
A-

Korona salgınından Denizli horozlarını ve meraklılarını korumak isteyen besiciler, kümeslere kendilerini dezenfekte edip, tek kullanımlık tulumları giyerek giriyor. Horozların bakımını yemlemesini ve kontrollerini yapıyor, kümeslere ziyaretçi kabul edilmiyor. Pamukkale İlçesine bağlı Akhan Mahallesi’nde yaklaşık 10 yıldan bu yana Denizli Horozu ve tavuğu besleyen 33 yaşındaki Hasan Özdemir, hayvanlara korona virüs bulaşmadığını ancak kendi üzerlerinden hayvanların tüylerine yumurtalarına virüsün geçme ihtimaline karşı Denizli Horozu, tavuğu, civcivi ve yumurtalarını sahiplenmek isteyenleri korumak için kümeslere girerken bir dizi önlem aldıklarını söyledi.

Denizli içinde bizim içinde önemli

Kendisine ait kümeslerde yüze yakın Denizli Horozu ve tavuğu beslediğini anlatan Hasan Özdemir, “Yaklaşık on yıldan bu yana Denizli Horozu ve tavuğu besliyorum. 100 civarında tavuk ve horozum var. Hobi amaçlı başlamıştım. Hayvanlarım çoğaldı, ilgi çoğaldı, rekabet çoğaldı, isteyenlerde çoğaldı. Bende hayvan sayısını arttırmaya gittim. Aslında hayvanlarda korona virüs olmuyor. Bizden yumurtaya, hayvanlara geçer, gönderim yapıyoruz, bizden de karşı tarafa geçmesin diye önce dezenfekte yapıyoruz. Sonra tek kullanımlık elbiselerle hayvanların yemini suyunu ihtiyaçlarını karşılıyorum. O şekilde önlemler alıyorum. Denizli horozu Denizli’nin simgesi olduğu için bizim içinde Denizli içinde değerli hayvanlar. Onun için yemin en iyisini veriyoruz. Kümeslerimizde bazı önlemler alıyoruz. Günlük 20 – 25 kilogram yemleme yapıyoruz. Vitaminleri hastalıklara karşı, aşılarını yapıyoruz. Kendimiz için önlemler alıyoruz. Yaklaşık iki yıldır Türkiye geneline zaten sürekli istek var. Ama şöyle bir şey anladım yurt dışından da istekler çoğaldı. İki yıldır Endonezya ile çalışıyoruz. Belçika ‘da var. Onlardan da istekler başladı. Yurt dışı olduğu için canlı hayvan sıkıntı oluyor. Onun için yumurta olarak tedarik ediyoruz. İstanbul’a kadar gönderiyoruz. İstanbul’da kuryeler var. Uçak kargo ile istedikleri yere gidiyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.