enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5389
EURO
34,9451
ALTIN
2.458,92
BIST
9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Denizli Kitap Fuarı’nda Denizlili yazarlar ilgisizlikten şikayet etti, okurlar pahalılıktan!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Ege’nin en büyük kitap fuarı açıldı. Onlarca yayın evinin, yüzlerce kitabın okuyucu ile buluştuğu fuar 9 Ekim’de son bulacak. Egeyön TV fuarı ziyaret etti, Denizlili yazarların dertlerini dinledi.

Denizli Kitap Fuarı’nda Denizlili yazarlar ilgisizlikten şikayet etti, okurlar pahalılıktan!
A+
A-

Katılımcılarıyla Ege’nin en büyüğü olan Denizli Büyükşehir Belediyesi 5. Kitap Fuarı törenle kapılarını açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (EGS) açılan fuarda Denizlili yazarlar da yerini aldı. Egeyön TV’ye açıklamalarda bulunan yazarlar fuarda kendilerine önem verilmemesinden şikayet ederken, okurlarda kitapların pahalılığından şikayet etti.

Yıl boyunca bu fuarın açılmasını bekleyen okurların olduğunu belirten Yazar-Bir Genel Başkanı Abdül Kadir Uslu “Kitap Fuarı gayet güzel gidiyor. Bizim de arayıp bulmadığımız ortam zaten. Yazıp çizdiklerimizi okuyucuya ulaştıra bilme fırsatı yakaladığımız günler bugün. Onun da ötesinde Denizli yerelinde bakarsak, yazarların çizerlerin, şairlerin olduğunu gösterebildiğimiz bir ortam. Gençlere, öğrencilere rol model olmak anlamında da kullanabileceğimiz bir ortam. Dolayısıyla biz mutluyuz. Tabi Ege Bölgesi olarak, Türkiye çapında baktığımızda sayılı fuarlardan birisi. Kısa sürede belli bir noktaya geldi. Bu fuarın düzenlemesi, organize edilmesi tabi çok da kolay değil. Başta Osman Zolan Bey olmak üzere bu fuarda emeği geçen herkese derneğim adına teşekkür etmek istiyorum. Burası hem okuyucunun kitapla buluşması, hem kitabın okuyucu ile buluşması için çok büyük bir fırsat. Öyle okuyucular tanıyorum ki yıl boyunca liste hazırlayıp fuarı dört gözle bekleyip, gelip buradan aradığı kitabı alan. Denizlili vatandaşların tek tek yazarlarla tanışmasını, kitaplarını incelemesini arzu ederiz. Bu olmuyor tabi, zamanla bizde kendimizi biraz daha tanıtabilirsek bu olacak. Özellikle bizi arayan, soran, gelen bir okur kitlemiz var. Denizli’de yazarların şairlerin olduğunu da gösterebildiğimiz bir ortam. Yazar-Bir olarak sadece son kitapları ile imza gününe katılan 30 arkadaşımız var. Sadece Denizli merkezde faaliyet gösteren bir dernekten 30 arkadaşımızın kitabını burada sergileme fırsatı bulduk. Belli kurumların, yazarların kitaplarından alınarak cüzi miktarda da olsa destek olunmasını, moral olunmasını arzularız” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI GELSİNLER BİZİM STANTLARIMIZI GEZSİN, KİTAPLARIMIZI ALSIN, DESTEK OLSUNLAR”

Yazarların, şairlerin desteklenmeye ihtiyacı olduğunun altını çizen Gazeteci-Yazar İskender Doğan “Şuanda kitap fuarının 5. gerçekleşiyor. Bence daha önceki yıllarda da olmalıydı. Toplumun sanata, sanatçıya, yazara ihtiyacı var. Her yıl olduğu gibi bu yılda fuarda yerimizi aldık. Şuanda burada 7 tane yayınlanmış kitaplarım var, albümlerim var. Önümüzdeki hafta 3 tane yeni albümüm çıkacak. İki tane kitabım şuanda baskıda. Ben kendimi tamamen yazmaya verdim. Bu tür fuarları ben çok önemsiyorum. Hemşehrilerimizin, özellikle Denizlili sanatçılara, yazar ve şairlere sahip çıkmasını özellikle rica ediyorum. Artık bu İstanbul hayranlığı bitmeli. Bu konuda ben belediye başkanlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Özellikle gelsinler, biz Denizlili yazarların stantlarını ziyaret etsinler. Gelsinler bizim kitaplarımızdan, albümlerimizden alsınlar, bizim önümüzü açsınlar. Biz de yeni kitaplar, yeni albümler çıkartalım. Büyükşehir belediyesi bizi kucaklardı, gördük ki Denizli’de 300-350 tane şair, yazar var. Bunların desteklenmeye ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

“FUARI BU SENE, ÖNCEKİ SENELERE NAZARAN BİRAZ DAHA GELİŞMİŞ GÖRDÜM”

Denizli’deki belediyelerin kitapseverlerin özlemini gidermeye çalıştığını belirten, Yazar Hüsamettin Ataman “Artık alıştık kitap fuarlarına, dört gözle bekliyoruz. Bir taraftan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan Merkezefendi Belediyesi Denizlili kitapseverlerin özlemini gidermeye çalışıyorlar. Bu durumdan Denizlili bir yazar olarak çok mutluyum. Bu sene, önceki senelere nazaran biraz daha gelişmiş gördüm fuarı. Tabi her geçen yıl bir önceki yıldan daha iyi oluyor. Bu sene Serbest Fırka isimli 12. Kitabımla masamı açtım. Daha önceki 11 kitabım Denizli’nin kentleşme tarihini anlatıyordu. Bu kitabım genelde 1930’lu yılların Türkiye’sini, aynı zamanda Denizli’sini anlatıyorum. 1930’lu yıllara tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir ekonomik kriz baş gösteriyor. Bu krizin üstesinden gelebilmek için Mustafa Kemal Atatürk ve çalışma arkadaşlarının yaptıklarını anlamaya çalışıyorum. Tabi 1930 yılının en önemli iki konusu, birincisi belediye yasasının çıkması ve belediye seçimlerinin yapılması, ikincisi kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi. Serbest Fırka partisi kuruldu. Cumhuriyet Halk Partisinin karşısında Serbest Cumhuriyet Partisi olarak seçimlere girdi. Kuruluşundan 2 ay sonra seçimlere girmesine rağmen büyük bir başarı gösterdi. Daha sonraki aşamalarda partinin Anadolu örgütü, saltanat yanlılarının eline geçince parti yöneticileri partiyi fesih etmek durumunda kaldı. Serbest Fırka seçimde Ege’nin pek çok ilinde başarı sağlamasına rağmen Denizli’de başarı sağlayamadı. Denizli’nin tarihini bugüne kadar gizli kalmış, bilinmeyen yönleri ile aktarmaya gayret ettim. Bütün bu çalışmalarımı dönemin yerel gazetelerinden, yerel yayanlarından alarak yapıyorum. O nedenle milli kütüphane, Büyük Millet Meclisi, kent arşivleri, Cumhurbaşkanlığı arşivi gibi arşivlerde zamanım geçiyor. Serbest Fırka kitabıyla hem Denizli’nin 1930’lu yıllarına ışık tutmuş olacağım, hem de Türkiye’nin çok önemli bir dönemindeki dönemeç noktasına ışık tutmuş olacağım” dedi.

“DENİZLİ’DE YILIN EN BÜYÜK, EN ETKİLİ FUARIDIR KİTAP FUARI”

Herkesi kitap kokusunu teneffüs etmeye davet eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı “Kitap Fuarı coşkuyla başladı. Bana göre Denizli’de yılın en büyük, en etkili fuarıdır kitap fuarı. 140 yayın evi, 200’den fazla yazar kitaplarını imzalıyor, birçok yazar da söyleşilerde bulunuyor. Mete Yarar gibi önemli isimlerde şuanda aramızda yer alıyor. 9 Ekime kadar devam edecek fuarımıza bütün seyircilerimizi de davet ediyoruz. Burada kitabın kokusunu teneffüs etsinler, kitabı koklasınlar. Binlerce kitap, yüzlerce yazar onları bekliyor” dedi.

“ÖNCELİK TEMEL İHTİYAÇLARA KAYDI”

Kitap fuarını ziyaret eden Selma Ceyhan “Sabah erken geldik, kitap fuarı güzel ama milletin eli boş. Öncelik temel ihtiyaçlara kaydığı için insanların eli boş, kitaplar çok pahalı “dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.