enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
20°C
Denizli
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Denizli Mimarlar odası Dünya Mimarlık Günü’nü kokteyl ile kutladı!

Denizli Mimarlar odası Dünya Mimarlık Günü’nü kokteyl ile kutladı!
05.10.2021
A+
A-

Denizli Mimarlar Odası, Dünya Mimarlık Günü’nde Denizli Mimarlar Odası hizmet binasında bir kokteyl düzenledi. Denizli Mimarlar Odası üyelerinin katıldığı etkinlikte Başkan Mehmet Serdar Alayont günün anlam ve önemi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Alayont açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“SAĞLIKLI BİR DÜNYA İÇİN TEMİZ ÇEVRE”

Uluslararası Mimarlar Birliği’nin bu yıl “Sağlıklı bir dünya için temiz çevre” temasını seçtiğini ifade eden Alayont “2030 kalkınma ajandası tartışmalarına konut, kamusal mekânlar ve bunların iklim değişikliğiyle ilişkilerine odaklanarak katkı yapmayı umuyor. TMMOB Mimarlar Odası da bu önemli günde, özellikle içinden geçtiğimiz dönemde ekonomik krizle birlikte artan erişilebilir konut ihtiyacına, bu bağlamda derinleşen eşitsizliklere, kamusal mekânların bir yandan denetim altına alınırken diğer taraftan da pandemi sürecinde ne kadar yaşamsal olduğuna ve iklim değişikliğinin özellikle kırılgan coğrafyalar ve kentler üzerindeki yıkıcı etkisine dikkat çekmek istiyor” dedi.

YAKLAŞIK 2 MİLYAR İNSANIN ELVERİŞLİ KONUTA İHTİYACI VAR

BM-Habitat’a göre dünya üzerindeki 1,8 milyardan fazla insanın elverişli konuta ihtiyacı olduğunu söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Alayont “Uluslararası Mimarlar Birliği, 2030 yılında dünya nüfusunun %40’ının iş, eğitim, sağlık ve kamusal hizmetlere erişimin bir ön koşulu olan elverişli konuta erişime ihtiyacı olacağı tahminini öne sürüyor. Bu koşullar altında toplumun erişilebilir konutun tasarımı ve üretiminde mimarların çözümlerine daha çok ihtiyacı olduğu açıkça görülüyor” diye konuştu.

“MİMARLAR KARMAŞIK ZORLUKLARA YANIT VERMEYE DONANIMLILAR”

BM Çevre Programı’nın kentlerin, küresel korbondioksit salımının %75’inden sorumlu olduğunu tahmin ettiğini vurgulayan Alayont “Bu paya en fazla katkı yapanlar ise ulaşım ve binalar. UIA, BM hedefleri ile dünyanın dört bir yanındaki mimarların uygulamaları arasında köprüler kurmak için çalışıyor. Bilindiği gibi mimarlar karmaşık zorluklara yanıt vermeye donanımlılar. Mimarların, fırsat verildiğinde, sadece yeni Sürdürülebilir Kalkınma Ajandasına yanıt vermekle kalmayıp, gelişimi ve uygulamasında etkili olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“RİO ŞARTI YOL GÖSTERİCİ BİR BELGEDİR”

Alayont açıklamasında “Bu önemli günde 2021 UIA (Uluslararası Mimarlar Birliği) Dünya Mimarlık Kongresinde kabul edilen Rio Şartı’nı bir yol gösterici belge olarak paylaşıyoruz. Bu belgede de vurgulandığı gibi “Çok daha adil ve eşitlikçi, daha iyi kentlerin devam etmekte olan inşasında mimarlık ve kentsel planlamanın oynayacağı kilit roller vardır. Tasarım, kentlerin elverişli şekilde planlanmasına katkıda bulunmak, fikirleri hayata geçirmek, tartışmayı teşvik etmek ve dönüşümlerin uygulanabilirliğini sağlamak için önemli bir araçtır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.