enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
20°C
Denizli
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası seçime gidiyor..

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası seçime gidiyor..
22.12.2021
A+
A-

Denizli esnaf odaları yeni başkanlarını seçmeye hazırlanıyor. Seçim heyecanı yaşayan odalardan biri de Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası. Egeyön TV Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na konuk oldu, Mevcut başkan ve başkan adayı Köksal Semerci ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Semerci başkanlık sürecini, bu noktaya nasıl geldiğini anlattı. Türkiye’nin yaşadığı ekonomik süreci şoför esnafının nasıl geçirdiğinden bahsetti.

İşte o röportajımız..

* Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Denizli Şoförler Odasına 8 senedir başkanlık yapıyorum. 8. Senem bitiyor. Yeni yılın 2022’nin 9 Ocak tarihlerinde Oda seçimlerimiz var. Zebrano diye bildiğimiz Safiye Sultan düğün salonunda Oda seçimlerimiz var. Allah nasip ederse Oda seçimlerimizi o gün orada bütün üyelerimizle bütün esnafımızla gerçekleştireceğiz ve düğünümüzü şenliğimizi orada hep beraber yapacağız. Bu seçimlerde Allah nasip ederse seçimleri atlatacağız. Bizler tekrar büyük bir olasılıkla bu seçimleri de alacağız. Bugünlerde güçlüyüz. Arkamızda esnafımıza da güveniyoruz. Esnafımız ne derse onun olacağına da inanıyoruz. Seçim sandıktan çıkmadıkça belli olmaz ama göz ve karar orta yerde biz bunu Allah nasip ederse atlatırız.

*Siz yıllarınızı bu odaya verdiniz. Bu odada çalışarak kademe atlayarak başkan oldunuz. Bu süreci bize anlatır mısınız?

Ben 1983 yılında Denizli Şoförler Odasına işçi bulma kanalıyla girdim. O günden bugüne de şoför esnafımızın içindeyim. Babam da zaten kendisi daha önce kamyon, otobüs, taksi şoförlüğü yapmış kişidir. Biz o günden bugüne Denizli Şoförler Odasında daktilo katibi olarak görevimize başladık. O zamanki başkanımız Musa Çelikkol vardı. Onun yanında yetiştik ve Denizli Şoförler Odası’nda gerçekten kendisi duayen bir başkanıdır ve bizlere de her zaman yardımcı olan kişidir. O gün biz genel sekreter yardımcılığına kadar yükseldik. En son muhasebe müdürüydüm. Muhasebe müdürlüğünden genel sekreter yardımcılığına kadar yükseldik ve 11 sene sonra r başkan olduk. İlerleyen günlerde de bu başarının devam edeceğine Denizli Şoförler Odasının daha iyi yerlere geleceğini inanıyoruz. Zaten o günlerden bugüne Denizli Şoförler Odası diğer odalara nazaran biraz farklı bir odadır. Neden derseniz, bizim odamız üyelerimizle iç içe, üyelerimiz devamlı bizim yanımızdadır. Burada her türlü işlemleri kolaylıkla halledilebiliyor. Her gelen işini gördürebiliyor. İnşallah o günleri tekrar görürüz yaşarız ve bizlere nasip olur yeni yılda da ve yardımcı olabileceğimiz arkadaşlarımızın da her zaman yanındayız.

*Peki, bu seçimde kaç aday var?

Bizim dışımızda 2 tane daha adayımız var burada. Daha önce aday olan bir arkadaşımız var 2018’de. Ondan sonra bir tane daha arkadaşımız var, o da bizim yanımızda denetim kurulundaydı. Yanımızdan ayrıldılar şimdi kendileri aday oldular. Onlara da buradan başarılar dileriz. İnşallah bu seçim esnafımıza hayırlı olur. Denizli Şoförler Odasına kayıtlı üyelerin kazanır. Bizler değil burayı kazanan kişiler üyeler olur her zaman. Bu yeni yılda yapacağımız seçimde kazasız belasız inşallah atlatırız.

*Vaatleriniz nedir seçmenlerinize?

Biz zaten devamlı seçmenimizin yanındayız. Seçmenimiz yani biraz önce de söyledim, Denizli Şoförler Odası diğer odalardan biraz farklılığı vardır, diğer odalara benzemez. Hizmetleri boldur. Kurtarıcı hizmetleri olsun, bir kurtarıcı Denizli de çalışan ticari iş yapan araç şoförlerinin araçlarını ücretsiz devamlı çekiyoruz şehir içinde. Şehir dışı olursa da mazot parasına şehir dışından araçlarını getiriyoruz. Safiye Sultan Düğün Salonu bizim üyelerimize indirimli yararlandırılıyor. Bu sene 6 bin 750 TL idi. Kuru pastası, kolası içinde. Üyelerimiz bunlardan faydalanabiliyorlar. Denizli de bütün hastane kurumlarından esnaflarımız için anlaşmamız var. İndirimimiz var. Aynı zamanda Didim Dinlenme Tesisimiz var. Bu sene 40 TL gibi bir ücretle orada sabah kahvaltısı içinde üyelerimiz bundan faydalandılar. Sabah kahvaltısını başka bir yerde 40 TL dahi yapamazsınız kalmayı boşverin. Onun için üyelerimizin her zaman elimizden geldiğince dert ve sorunları neyse geliyorlar bizlere yazılı veya şifayen bildiriyorlar. Bizde bunları üst makamlara gönderiyoruz. Zaten odalarımızın birinci asli görevleri üyelerin dertlerini sorunlarını bizimle ilgili kurumlar hangileri ise Emniyet Müdürlüğü olur, Denizli Büyükşehir Belediyesi olur oralara iletmektir ve ilettiğimiz konularında takipçisi olmaktır. Biz bunları yapıyoruz. Yaptığımızı inanıyorum başardığımıza inanıyorum zaten yapamadığımıza inanmış olsaydım ben bir dahaki dönem aday bile olmazdım diyelim daha doğrusu.

*Kaç üyeniz var şuanda?

Şuanda 2 bin 412 tane üyemiz var ama oy kullanacak üye sayısı 2 bin 380. Sonradan kayıt olanlar var. 6 ay geçmedikten sonra odalarda oy kullanılmıyor. Onun için 6 ayını doldurmayan üyeler oyunu kullanamayacak.

*Ekonomideki bu belirsizlik sizi nasıl etkiledi?

Ekonomi de son zamanlarda istikrarsız inişler-çıkışlar oldu. İniş olmadı daha doğrusu çıkış oldu diyelim. Bizi de çok büyük etkiledik. Neden etkiledi mesela mazot fiyatlarımız çok yükseldi. Üyelerimizin taşıma ücretlerini yükseltemedik. Neden yükseltemedik? İnşallah ilerleyen zamanlarda belediye otobüsleri de zam alır ve bu durumla birlikte bizde yükseltmeyi düşünüyoruz. Çünkü eskiden 150 TL yakan aracımız, 300-320 TL civarında mazot yakıyor ve işin içinden artık çıkılmıyor. Bir mazotla da kalsak yine işin içinden çıkarız ama yedek parça pahalı, lastik pahalı, tamiri pahalı işçilik pahalı. Eskiden tamirci arkadaşımız taktı çıkardı kontrol ettiği ‘zaman ne verirsen ver’ derdi, şimdi öyle değil. 75-100 TL gibi bir para istiyorlar. Yani işçilik pahalandı. Giderlerimiz üst üste katlandığı için artık esnafımız da dayanacak gücü kalmadı ama gerçekten benim esnafım Denizli’de taşımacılık yapan nakliyeci olsun minibüsçü taksici arkadaşlarımız gerçekten cefakar insanlar. Bunu zararına da olsa halkımıza hizmet etmeye devam ediyorlar ben arkadaşlarımıza buradan hepsine teşekkür ediyorum.

* Bu süreçte zarara uğrayan arkadaşlara yardımcı oluyor musunuz?

Bizim odalarımızda öyle bir destekleri yok. Her şeyden önce odalar şuan kendisi ayakta kalmaya çalışıyor. Bizim burada 16 tane çalışanımız var. Bu 16 eleman oda çalışanlarına hizmet ederek burada 8 tanesi kurtarma şoförü hizmet ederek desteğini birinci sıradan veriyor yani ama maddi olarak verme imkânımız zaten odalarımız ayakta kalma mücadelesi veriyor.

*Seçmeninize söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Allah nasip ederse 9 Ocak 2022 Pazar günü Safiye Sultan düğün salonunda seçimimiz var. Arkadaşlarımızın hepsini davet ediyoruz. Buradan da arkadaşlarımıza hayırlı işler bol kazançlar ve kazasız belasız günler geçirmesini temenni ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.