enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2141
EURO
34,7252
ALTIN
2.452,26
BIST
10.312,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

Denizli Teleferik | Bağbaşı Yaylası

Denizli Teleferik/ Bağbaşı Yaylası, manzarası ve doğal yaylası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Doğayla iç içe olan bu bol yeşillikli güzellikte 1 gün geçirmek isteyenleriniz için Teleferik Denizli’de neler bulabileceğinizi, nasıl ulaşabileceğinizi sizler için derledik.

Denizli Teleferik | Bağbaşı Yaylası
A+
A-


Yazımızda ne bulacaksınız?

  1. Denizli Teleferik Nerede?
  2. Teleferik Denizli’ye Nasıl Gidilir?
  3. Denizli Teleferik Saatleri
  4. Teleferik Denizli’de Ne Bulacaksınız?
  5. Bağbaşı Yaylası Konaklama ve Ücretleri

Teleferik Denizli açıldığı günden bu yana Denizli halkı ve turistlerin uğrak yeri haline geldi. Bu kadar tercih edilen bir yer haline gelmesinin birçok nedeni var elbette. Teleferik Denizli sadece 7 dakikada Denizli’nin Pamukkale Travertenleri de dahil olmak üzere

eşsiz güzelliğini ayaklarınızın altına seriyor. 7 dakikalık yolculuk sonrasında ulaşılan bu manzaranın keyfini sürebilir, bunun yanında Bağbaşı Yaylasında yaz sıcaklarında yayla serinliğini, kış mevsiminde karın keyfini sürebilirsiniz.

TELEFERİK DENİZLİ NEREDE?

Teleferik Denizli, Denizli’nin Bağbaşı mahallesinin üzerinde bulunan, ziyaretçilerine Bağbaşı yaylası, eğlence parkuru gibi etkinlikler ile tatil ve gezi imkanı sağlayan bir alan.  Hafta sonunu ailesi ve sevdikleriyle geçirmek isteyen, yeşillik ve temiz hava eşliğinde doğa yürüyüşü yapmak isteyen doğaseverlerin uğrak mekanı oldu.

Teleferik  her 30 saniyede bir gelen cam kabinleri  ve 24 adet kabin bulunmaktadır. 800 ziyaretçi kapasiteli olan teleferik sistemi 1400metreden Denizli Manzarası ile ziyaretçilerini baş başa bırakmaktadır.

TELEFERİK DENİZLİ’YE NASIL GİDİLİR?

Teleferik Denizli’ye gitmek isteyenler için birden fazla alternatif var. Denizli Büyükşehir Belediyesi ulaşım ağını bu merkeze kadar genişletmiş. Şehir merkezinden geçen 22T aracı ile teleferiğe ulaşmak mümkün. Hafta sonları her 15 dakikada bir seferleri olan 22T otobüsü, hafta içi her 30 dakikada bir Denizli Teleferik güzergahındaki duraklardan ulaşmak mümkün.

 (22/T Garaj – Öğretmenevi – Gazi Mustafa Kemal Bulvarı – Çınar – İstiklal – Pamukkale Belediyesi – Acıpayam Bulvarı – Yurtlar Kavşağı – Pamukkale Üniversitesi Hastanesi – Yeni Yol – Teleferik Alt İstasyonu)

Belediye otobüsünün yanı sıra buraya ulaşmak için minibüsleri de kullanabilirsiniz. Gökpınar istikametinde ilerleyen her minibüs ile Denizli Teleferiğe ulaşabilir veya taksi kullanabilirsiniz. Tüm bu imkanların yanında özel aracı ile gelmek isteyen ziyaretçiler için de otopark alanı mevcut.

DENİZLİ TELEFERİK SAATLERİ

Ziyaretçilerinin yoğun ilgisi üzerine teleferik saatlerini genişletilen Denizli teleferiğin güncel teleferik saatleri şu şekilde;

Pazartesi :     10:00 – 19:00

Salı :               10:00 – 19:00

Çarşamba :   10:00 – 19:00

Perşembe :   10:00 – 19:00

Cuma :           10:00 – 23:00

Cumartesi :   09:00 – 23:00

Pazar :            09.00 – 20.00

TELEFERİK DENİZLİ’DE NE BULACAKSINIZ?

Denizli Teleferik ziyaretçileri için çeşitli alternatifler sunuyor. Eğlence parkurundan piknik alanına kadar her türlü aktiviteyi doğayla iç içe geçirebileceğiniz, tertemiz dağ havasında konaklayabileceğiniz alanları ile çeşitli aktiviteleri olan bu güzel alanda eğlence alternatifiniz tamamı ile size kalmış.

Denizli teleferikte her şeyden önce 1400 metreden Denizli manzarası bulacaksınız. Her 15 dakikada bir minibüslerle ulaşımı sağlanan veya 25 dakikalık yürüyüş ile ulaşılan Bağbaşı Yaylasında bulunan eğlence alternatifleri Denizli’de güzel zaman geçirmek için güzel bir seçenek.

  • Zeytin Yaylası
  • Yayla Kafeteryası
  • Restoranlar – Kır Lokantası
  • Macera Parkuru
  • Piknik Sahası
  • Çocuk park alanları
  • Yöresel Satış Üniteleri
  • Yayla Evleri – Bungalov Evleri
  • Kıl Çadırlar – Çadır Kampı
  • Büfe
  • Kır Kahvesi
  • Mescit

BAĞBAŞI YAYLASI KONAKLAMA ve ÜCRETLERİ

Denizli’de Teleferik ile Bağbaşı Yaylasına ulaşmak için ödemeniz gereken gidiş-dönüş bileti için ücret yalnızca 6tl. 0-5 yaş arası çocuklar içinse ücretsiz. Eğer bisikletle dağ turu yapmak isterseniz de bisikletinizi taşımak için de ek olarak 6tl ödemeniz gerekiyor. Bilet satış kanalları da şimdilik yalnızca Denizli Teleferik Alt İstasyonundaki gişelerden alınabiliyor.

Denizli Teleferik Telefon numarası olan 0(258)211 28 28 numaralı hattan Bağbaşı Yaylası Konaklama için bilgi alabilirsiniz.

Dilerseniz ‘Denizli Kayak Merkezi/ Bozdağ Kayak Merkezi‘ ile ilgili yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Hazırlayan: Ebru ÖZKURT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.