enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5129
EURO
34,9158
ALTIN
2.432,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Denizli’de asker adaylarının Kasım ayı sevk tarihleri belli oldu

Denizli’de asker adaylarının Kasım ayı sevk tarihleri belli oldu
16.11.2020
A+
A-

Kasım 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili kurallar açıklandı.

İŞTE SEVK TARİHLERİ

Kasım celp ve sevk dönemi,

– bedelli er (kasım celp ve sevk dönemi) 21 kasım 2020 tarihinde,

 – erbaş ve er (2’nci grup) 25 kasım 2020 tarihinde,sevk edilecek.

Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yükümlüler yukarıda belirtilen sevk başlangıç tarihlerinde on beş gün öncesinden itibaren e-devlet üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evrakını alabileceklerdir. sevk başlangıç tarihinden itibaren sevk evrakı sadece askerlik şubelerinden alabileceklerdir

Yükümlüler sevk belgesini alınabileceği tarihlerde e-devletten covıd-19 anketini dolduracaklar. anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında covıd-19 testlerini yaptıracaklar.

KORONA KURALI

Test sonucu pozitif çıkanların temaslı listesinde olanlar testin yapıldığı tarihi takip eden 5 günlük süre içerisinde sevk evrakını almayan test sonucu çıkmayan yükümlüler müteakip celp ve sevk döneminde sevke tabi tutulacak test sonucu covıd-19 tanısı ve şüphesi bulunmayanlar e-devletten alabilecek.

Sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar covıd-19 kapsamında devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirler, asker eğlencesi uğurlaması faaliyetleri icra edilmeyecektir.

Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacaktır.

Covıd-19 salgını nedeniyle bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler (sorunlu işlemler) dışında e-devletten yapılacaktır.

Yol ve iaşe parası e-devletten sevk belgesini alanları adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği askerlik şubesi başkanlığından, sevk belgesini alanlar ise sevk belgesini aldığı askerlik şubesi başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak ödenecektir. yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile ptt şubelerinden veya ptt kartı ile ptt-matiklerden alabileceklerdir.

Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.