enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2249
EURO
35,1230
ALTIN
2.466,18
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Açık
33°C

Denizli’de Çal Gazi Paşa Mektebi’ni de restore eden şahıs ‘Sahte Mimar’ çıktı!

Antalya’da, kendisini ‘Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1980 yılı mezunu’ olarak tanıtan Avni Tekinaslan’ın diplomasının sahte olduğu anlaşıldı. Tekinaslan’ın Denizli’nin Çal ilçesinde bulunan tarihi Cumhuriyet Mektebi’nin de restorasyonunda yer aldığı öğrenildi.

Denizli’de Çal Gazi Paşa Mektebi’ni de restore eden şahıs ‘Sahte Mimar’ çıktı!
21.12.2022
A+
A-

Antalya’da kendisini mimar olarak tanıtan ve bu sayede milyonlarca liralık tarihi restorasyon ihaleleri kazanan ‘Sahte Mimar’ gündeme bomba gibi düştü. Antalya Valiliği’ne yapılan ihbar sonrası gerçekleştirilen incelemede, 42 yıldır özel proje ile kamu projelerinde mimar ve şantiye şefi çalışan Tekinaslan’ın noter onaylı geçici mezuniyet belgesi, Gazi Üniversitesi ile paylaşıldı.

İncelemede, belge suretinin sahte, bazı bilgilerin ise başka mezuna ait olduğu tespit edildi.

DENİZLİ’DE RESTORE ETTİĞİ OKUL YANDI!

Avni Tekinaslan’ın, 2016 yılında Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün koordine ettiği, Selçuklu dönemine ait Av Köşkü ile 2018 yılında yine Selçuklu dönemine ait Antalya Mevlevihanesi’nin restorasyonunda görev aldığı belirlendi.

Denizli’nin Çal ilçesinde bulunan ve geçmişte Öğretmenevi olarak kullanılan Gazi İlkokulu’nun ihalesi de bu firmaya verildi. Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yaptırılan 2018/134285 kayıt nolu restorasyon işinin yaklaşık maliyeti de 629.244,44 TL tutarındaydı. Ancak restorasyonun başlamasından bir süre sonra dönem özelliği taşıyan tarihi okul binasında 29 Mart 2019 tarihinde yangın çıktı. Çıkan yangında, restorasyondan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi beklenen Çal Gazi İlkokulu büyük zarar gördü.

Tekinaslan’ın ayrıca Denizli’de yangın çıkması ile gündeme gelen tarihi Cumhuriyet Mektebi’nin de restorasyonunu yaptığı öğrenildi. 2019 yılında yanarak büyük zarar gören tarihi Gazi Paşa Mektebi binasının sahte mimarın yanlış restorasyon çalışmaları nedeniyle yanıp yanmadığı da merak konusu oldu. Yangının çıktığı dönemde okul etrafında bulunan iki şüphelinin ihmali sonucu yangın çıktığı açıklanmıştı.

ANTALYA VALİLİĞİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hıdırlık Kulesi ve çevresinde 2021 yılında başlatılan arkeolojik kazılarda da Tekinaslan’ın şantiye şefi olarak görev aldığı tespit edildi.

Antalya Valiliği de idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

Antalya’da geçici mezuniyet belgesi sahte çıkan, 42 yıl boyunca birçok özel ve kamu projesinde Mimar ve şantiye şefi olarak çalışan Avni Tekinaslan’ın, Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki Kavaklı Camisi’nin restorasyon işini aldığı ortaya çıktı.

Antalya Valiliği’nin ardından Aydın Valiliği de Tekinaslan hakkında inceleme başlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.