enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Denizli’de depremzedeleri konteyner üzerinden dolandırmaya kalktılar!

Sosyal medya üzerinden depremzedelere konteyner vaadi vererek dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Olay sonrası emniyet güçleri, özellikle sosyal medya adreslerinden bu tarz vaatlere asla inanılmaması gerektiğini bildirerek, bu tür paylaşımları ve kişilerin ihbar edilmesini istedi.

Denizli’de depremzedeleri konteyner üzerinden dolandırmaya kalktılar!
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dolandırıcılar bir kez daha sahneye çıktı. Denizli’de İl Emniyet Müdürlüğüne, sosyal medya adresinden depremzedelere konteyner vaadi vererek dolandıran şahıslar olduğuna yönelik çok sayıda ihbar geldi. İhbarı değerlendiren emniyet güçleri, harekete geçerek dolandırıcıların yerini tespit etti. Pamukkale ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi 5029 Sokak üzerinde bulunan iki adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Gerçekleşen operasyonda olayın içinde olduğu tespit edilen Bekir O., Keziban S. ve Halit S. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Bekir O., Keziban S. ve Halit S. isimli şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet depremzedeleri dolandırıcılara karşı uyardı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları telefonla arayıp veya sosyal medya adreslerinden bu tarz vaatler veren dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu. Büyük bir yıkımdan çıkan ve barınma sorunu yaşayan depremzedelere karşı yapılan bu tarz dolandırıcılığın önüne geçilmesi için depremzedelerin mutlaka bulundukları bölgede kaymakamlık veya AFAD birimlerine isimlerini kaydettirmeleri gerektiği vurgulandı. Bu şekilde depremzedelere yardım imkanı sağlandığı ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.