enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Denizli’de depremzedelerin reçetelerinden ücret alan eczaneye tepki!

Denizli’de depremzede vatandaşların reçetesinden ücret alan eczane vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Olaya müdahale eden vatandaş depremzede vatandaşın reçetesini cebinden karşılayarak ezcaneye tepki gösterdi.

Denizli’de depremzedelerin reçetelerinden ücret alan eczaneye tepki!
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,6’lık deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Bölgedeki depremzedeler ülkenin farklı kentlerine akın etmeye devam ediyor. Denizli’ye gelen depremzedelerin ise yönlendirildikleri hastanelerde tedavileri devam ediyor.

Denizli’de rtedavi gören depremzedelerin karşılaştıkları zorluklar da gündeme gelmeye devam ediyor. Denizli’de dün akşam Servergazi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören bir depremzedenin ezcaneden almak istediği ilaçtan ücret alınmak istemesi bir vatandaşın tepkisini çekti.

ÖNCE REÇETESİZ ALDI DEDİLER

Olay Merkezefendi ilçesinde yaşandı. Depremzede olduğunu ifade eden bir vatandaş Eczaneye gelerek vitamin almak istedi. Kahramanmaraş’tan geldiğini ifade eden vatandaş ‘Depremzede olması nedeniuyle durumunun kötü olduğunu’ ifade etmesine rağmen vitaminin ücreti tahsil edildi. Eczanedeki diğer vatandaşlar duruma itiraz etse de eczane çalışanları ‘Reçetesiz aldı, Hastaneye gidip yazdırsa almazdık’ cevabı ile karşılaştı.

REÇETELİ HASTADAN DA ÜCRET ALINDI

Ardından bir Servergazi Devlet Hastanesi’nde yaralı olarak tedavi gören bir başka depremzede vatandaşın reçeteli olarak başvurmasına rağmen 280 lira tahsil edildiğini gören vatandaşlar tepkisini artırdı. Tepkiler sonrası eczane yetkilerinin ‘İndirim yapalım 250 alalım. Muayene ücreti çıktığı için’ ifadeleri ile karşılaştılar.

Vatandaşlardan birinin duruma el atarak depremzede vatandaşın ücretini karşıladığı ifade edildi. Olya şahit olan vatandaş Deda Haber’e olayı anlatırken ‘Her bakımdan acınacak durumdayız. Çok yazık’ ifadelerini kullanarak tepkisini iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.