enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
27°C

Denizli’de işçilerin korkunç ölümü!

Denizli’de, foseptik çukurundaki suyun tahliyesi sırasında pompanın egzozundan çıkan gazdan zehirlenen işçiyi hayatını kaybetti. Arkadaşını kurtarmak için foseptik çukuruna inen diğer işçilerden 2’sinin daha can verdiği iş kazasında, 5 işçi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Denizli’de işçilerin korkunç ölümü!
14.12.2020
A+
A-

Olay, Pamukkale ilçesi Karataş Mahallesinde 14.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, atış poligonu binasının İnşaatında çalışan işçilerden biri foseptiğe bulunan kalıpları sökmek için içine girdi. Burada bulunan yağmur suyunun tahliyesini yapmak için benzin ile çalışan su pompasını çalıştıran işçi egzozundan çıkan gazdan zehirlendi. Uzun süre arkadaşlarından yardım alamayan işçiler, foseptiğe baktıkları sırada arkadaşlarını hareketsiz şekilde yerde yattığını gördü. Arkadaşını kurtarmak isteyen işçiler, 6 metre derinliğindeki foseptiğe girdi. Çukura dolan gaz diğer işçileri de zehirledi. Durumu fark eden inşaat işçileri ise bir yandan ihbarda bulunurken diğer yandan arkadaşlarını kurtarmak için çabaladı.

İnşaat sahibi ve şantiye şefi gözaltına alındı


İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, bir yandan güvenlik önlemi alırken diğer yandan içeride bulunan inşaat işçilerini kurtarmak için yoğu çaba sarf etti. Calaska yardımıyla içerideki işçilere ulaşan ekipler, foseptikten bir bir kurtardı. 8 işçiden Emrullah Albayrak, Aykut Kaya ve Şevket Çetin olay yerinde hayatını kaybederken 5 kişi ise yaralı olarak çevre hastanelere sevk edildi. Jandarma ekipleri ise inşaat sahibi Ali Eğil ve şantiye şefi Hüseyin Yücel’i gözaltına aldı. Arkadaşlarının cansız bedenlerinin çıkarılışını gören işçilerin birçoğu gözyaşlarına hakim olamadı. Feryatları yürekleri dağladı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
  1. Soledad dedi ki:

    2 işçiyi kurtaran suriyeli olduğu için açıklanmadı Ahmet abdullah ölümden döndü… Siz adını AA YAZIYORSUNUZ..şehitlere rahmet aileye sabır… Sizlerde şefafiyet dileğile