enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1898
EURO
35,0214
ALTIN
2.502,47
BIST
11.051,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Denizli’de sporun büyük destekçisi Derya Baltalı, Merkezefendi Basket ve Altaş Denizlispor’u değerlendirdi!

Egeyön Haber Koordinatörü Ahmet Deda, Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ile özel bir özel röportaj gerçekleştirdi. Baltalı, Merkezefendi Basket ve Altaş Denizlispor ile ilgili soruları yanıtladı. Altaş Denizlispor’da mevcut yönetime ait şuanda hiç bir borcunun kalmadığını açıkladı.

Denizli’de sporun büyük destekçisi Derya Baltalı, Merkezefendi Basket ve Altaş Denizlispor’u değerlendirdi!
A+
A-

Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Egeyön TV’yi misafir etti. Ahmet Deda, Denizlispor ve diğer spor branşlarına verdiği katkılarla büyük takdir kazanan sanayici iş insanı Derya Baltalı ile sporun dünü, bugünü ve geleceği konuştu. Baltalı, Merkezefendi Basket’in hocası ile yönetimi ile gayet iyi gittiğini ifade etti. Denizlispor’un şirketleşmesi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyen Baltalı, şuanda Denizlispor’un borcunun kalmadığını açıkladı. Şirketleşmeye gidildikten sonra isteyen herkesin bu şirketten pay alabileceğini söyledi.

Basketbol ile aranız nasıl?

“MERKEZEFENDİ BASKET BENİ MUTLU EDİYOR”

3 yıl boyunca bu işin koordinatörlüğünü yaparak Denizli’de basket sporunun biraz daha sevilmesi için elimden geleni yaptım. O gün başlatmış olduğumuz bu hamle daha sonrasında belediye başkanlarımızın desteği ile devam ediyor. Bazı maçlara gittiğim zaman 6 bin civarında seyircinin olduğunu gözlemleyebiliyorum. Merkezefendi Basket takımı şuanda Süper Lig’de oynuyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Desteğim de ilgim de devam ediyor.

Merkezefendi Belediye Başkanına veya Merkezefendi Basket Başkanı Veli Deveciler’e ve As Başkanı Veli Tefenlili’ye, basketin biraz daha mahallelere ve altyapıya yayılması için önerileriniz var mı?

“İNSANLAR HEP BAŞARIYI VE YÜKSEKLERİ ÖZLÜYOR”

Yeni nesle bakıldığı zaman baskete karşı zaten bir ilgi ve sevgi var. Birçok gencimiz zaten basket maçlarını da takip ediyor. Benim zamanımda okullara giderek, oraya sporcuların formasını götürerek, sporcularla söyleşiler yaparak gençlere basket sevgisi aşılanmaya çalışılıyordu. Bugün de bu işin yapıldığını görüyorum. Şartlar elverdikçe, takım ligde daha yükseklerde oynadıkça basketin sevgisi de seyircisi de artacak gibi geliyor. Çünkü insanlar hep başarıyı ve yüksekleri özlüyor. Baskette de geçen yıl Süper Lig’e çıkarak bir deneyim yaşadı. Düşen takımlar bir daha yukarı ya da çıkamıyor. Merkezefendi Basket şuanda Süper Lig’de koşturuyor, Denizlimizi özellikle İstanbul takımları karşısında temsil ediyor.

Okullar arası basket turnuvaları düzenleniyor. Merkezefendi Basket de o turnuvalara katılan takımlarla maçlar yapsa daha iyi olmaz mı?

“ÇOCUKLARIN BİLGİSAYAR BAŞINDAN KALDIRMANIN YOLU OLMALI”

Arkadaşlar mutlaka bunları düşünüyordu. Her anlamda ciddi bir yönetim var. Yönetim, başındaki hocasıyla, yöneticileriyle, her şeyiyle beraber iyi olmasaydı bugünlerde olamazdı. Çok zor bir şey baskette ayakta kalabilmek. Sporcuların yaşam standartlarını sağlamak, sağlık sorunlarıyla ilgilenmek kolay bir şey değil. Dolayısıyla bu sene belki bunlara önem verilebilir. İlk önce sistemin oturmasını sağlandı. Şimdi artık alt yapısıyla, özellikle okullarla ilgilenilebilir. Mümkün olduğu kadar da gençleri bilgisayar başından kaldırıp sahaya doğru getirmek lazım. Çünkü gençler bilgisayarları veya telefonları çok kullandıkları için sahaya gitmek yerine bilgisayarlarda kendi futbol takımlarını kurarak oynuyorlar. Çocukları o bilgisayarın başından kaldırmanın bir yolu olmalı ve bu konuda da Denizli iyi diye düşünüyorum.

Alt yapıdan iyi futbolcular gelir diye düşünüyorum. Denizlispor ile ilgili bu konuda ne düşünüyorsunuz?

“DENİZLİPOR İÇİN TOPLANTILAR YAPIYORUZ”

2015-2016 sezonunda bu işe koordinatörlük gibi baktığım oldu. Tekrar böyle bir görev çıktı karşımıza, geçen seneden beri Denizlispor ile içi içe yaşıyoruz. Bu sene (sezona) çok ciddi ve hazırlıklı olarak girildi. Bugün için Denizlispor yönetimi mevcut futbolculara tüm borcunu ödemiş, hiç sorunu olmayan bir takımdır. Ama geçmiş dönemle ilgili sporculara, belki o gün bazı yöneticilere alınan paralar dolayısıyla bir borcu var. Futbol Federasyonu bu nedenle transferi henüz açamıyor. Şuanda takımın hiçbir geliri yok. Ancak bu işi seven belli bir grup ile geçen sene ligde kalmasından sonra Denizlispor için bu sene de toplantılar ve görüşmeler yapıyoruz.

Sizin gibi bazı iş adamları bu işin içine girdi. Şuanda da bu devam ediyor mu?

“BAŞARININ GELECEĞİNE İNANIYORUZ”

Hayır şuanda etmiyor. Birkaç adayımız daha var. Bu takımın geleceğe umutla bakmasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Başarının geleceğine inanıyoruz. Birkaç kişi daha alınabilir. En önemli amaç takımda bundan sonra şirketleşme olması lazım.

Siz şirketleşmede yer alacak mısınız?

“ŞİRKETLEŞME İÇİN GEÇMİŞTEN GELEN BORÇLARIN TEMİZLENMES GEREKİYOR”

Şirketleşme yolunda giderken bizler bunun hep içinde olacağız. Şirketleşme içinde olabilmesi için de geçmişten gelen borçların temizlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili daha henüz bir yol haritası yok, niyetimiz iyi niyet. Başka da bir şey olamaz.

İstanbul ile ilgili bir konsensus kurduğunuz söyleniyor? Gerçekten var mı böyle bir konsensus?

“HALKA AÇILMA SAĞLANABİLİR”

Burada sadece bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda kişi ile çalışma gösteriyoruz. İstanbul’dan da bir desteğimiz var. Takımın zaten üzerine aldığı bir isim var. O isim de bizimle beraber sağ olsun. Hüseyin Bey de bu takım için elinden geleni yapacağını beyan etti. Bu konularda kendisi çok bilgili ve görgülü bir insan. Önümüzdeki günlerde hep beraber, takımın biraz daha ligde başarılara doğru ilerlediğini gördükten sonra bu konular gündeme gelecek. Bu borçların mutlaka aşağıya indirilerek ödeme yollarının bulunması gerekiyor. Bu takımı bir şirket gibi düşünürsek, giderinin karşılığında gelirinin olması gerekiyor. Belki şirketleşme sağlanabilirse halka açılma sağlanabilir. Oradan bir gelir toplanabilir, Denizli halkına veya Türkiye’ye açılabilir. Şirketten hisse almak isteyen herkese şirketimiz açık olacak. Tüm halkımız pay alabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.