enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Denizli’de Turizm Haftası coşkulu başladı

46. Turizm Haftası dolayısıyla Denizli’de etkinlikler başladı. Denizli Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yapılan kortej renkli görüntülere sahne oldu.

Denizli’de Turizm Haftası coşkulu başladı
15.04.2022
A+
A-

46. Turizm Haftası kutlamaları Denizli’de başladı. Turizm Haftası etkinlikleri bugün Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni ile başladı. Denizlili turizmciler Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret ettiler.

Etkinlikler kapsamında Saat 15:00’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Denizli Valiliği önünden Delikli Çınar Meydanı’nda kortej yürüyüşü gerçekleşti. Kortejde yer alan animasyon ekipleri, develer, Pamukkale’nin simgesi haline gelen balon araçları görsel şova imza attı. Türkiye Halk Oyunları Şampiyonu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri ise kortejde yerini aldı.

Kortejin ardından protokol ve vatandaşlar Delikli Çınar Meydanı’nda kurulan ilçe belediyelerinin yöresel stantlarını ziyaret ettiler.

Turizm Haftası dolayısıyla konuşma gerçekleştiren Denizli Kültür Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ şiirini okuduktan sonra şu ifadeleri kullandı;

“Tüm ahenk ve güzelliği ile tarihe, tarife sığmayan kelam ve kalemin anlatımına yetmeyen Denizli’mize selam olsun. 46. Turizm Haftası ülkemize, milletimize, Denizli’mize, sektörümüze, ağırlayacağımız misafirlere hayırlı olsun. Ülkemiz turizm alanında da 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Marka şehirlerden biri olan Denizli’miz ekoturizmden gastronomiye, arkeolojiden tesisleşmeye, termal kaynaklardan ulaşıma, konaklamadan personel kalitesine attığı her adımda turizm açısından öncü bir şehir olmayı amaçlamıştır. Bu amaçta Turizm Haftası çok önemlidir. Hafta boyunca etkinliklerimiz gerçekleştirilecek.

Turizm ekonomik açıdan olduğu kadar stratejik açıdan önem taşımaktadır. Turizmin geliştirilmesi tüm ülkenin hedefi olmalıdır. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,’2023 hedefimiz 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir’ hedefini açıkladı.

Covid-19 sürecinde turizm gelirlerinin yüzde 65 gerilediğini hepimiz biliyoruz. 2022 yılında inşallah ülkemize 45 milyon yabancı turistin gelmesi ve 35 milyar dolarlara varacak olan turizm gelirleri hedeflendi. Pandemi bizi çok olumsuz etkiledi. 2019 yılında 2 milyon 600 binlere varan Pamukkale’yi ziyaret eden turist sayılarının sonraki yılda çok azaldı. 2021 yılında biraz olsun atağa geçtik. 2022’in ilk 3 ayında Pamukkale’ye 130 bin kişi ziyaret etti. Bu rakama bakarak hedefleri tutturacağımıza inanıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.