enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4993
EURO
34,8567
ALTIN
2.441,37
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Denizlili Dr.Halis Ödel: Sarıkamış’taydım “Bir Türkiye gerçeği” yaşadık!

Sarıkamış Harekatı’nın 108. yılı etkinlikleri kapsamında Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki otelde düzenlenen belgesel gala gösteriminde salonun tavanı çöktü. Denizlili İş insanı, siyasetçi Dr. Halis Ödel de olay sırasında salondaydı. Ödel burada yaşadıklarını anlattı.

Denizlili Dr.Halis Ödel: Sarıkamış’taydım “Bir Türkiye gerçeği” yaşadık!
08.01.2023
A+
A-

Sarıkamış şehitleri anısına ilçedeki otelin salonunda gerçekleştirilen programda asma tavanın çökmesi sonucu bazı kişiler yıkıntının altında kalarak yaralandı. CHP’nin tanınan isimlerinden, Denizlili Doktor Halis Ödel, Sarıkamış ziyaretinde yaşadıklarını kaleme aldı.

Ödel yazısında şunlardan bahsetti;

SARIKAMIŞ’TAYDIM “BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ” YAŞADIK!

Sarıkamış faciasının 108. yıldönümü nedeniyle Sarıkamış’tayım. Ankara’dan gelen ortaokul sıra arkadaşım ile dün Kars’ta buluşup Sarıkamış’a geçtik.

108 yıl önce Osmanlı Genel Kurmayının en üst makamlarına “her nasılsa” getirilen Alman general ve subayların sinsi emperyalist oyunlarına kolayca alet olan Enver Paşanın; donarak kırılmasına neden olduğu 90 bin Mehmetçiği anmak için buradayız. Tam 108 yıl önce bu günlerde, onların hallerini hissetmeye çalışıp bu olayı daha derin irdelemek için buradayız.

Bugün akşam da Sarıkamış’ta bu askeri felaket üzerine hazırlanmış belgeselin galası için bir otelin salonundaydık.

Otele girdiğimizden bir kaç dakika sonra yanımda bulunan Buldan ortaokul yıllarından beri dostluğumuzum sürdüğü arkadaşıma aynen şunu söyledim; BU OTELİ YAPAN İNŞAATTAN SORUMLU KİM İSE, YA DİPLOMASI SAHTE YA DA “IQ SEVİYESİ” İLE İLGİLİ BİR SORUN VAR…

Belgesel gösterimi yapılacak salona ilk girenlerdeniz. Anma etkinlik programında gösterimin 17:30 da başlayacağı yazıyordu. Duyduğumuza göre iki bakan gelecekmiş; belirtilen saatten yaklaşık bir buçuk saat sonra bile iki bakan ortalıkta yoktu!

Biz salonda önden üçüncü sıradaydık, yüzün üzerinde katılımcı vardı.

Bir ara patlama sesi gibi bir gürültü duyduk iki kez; sahne arkasından geldi, bir şeylerin düştüğü anlaşılıyordu. Sonra bu gürültüler şiddetlendi ve ağır alçı tavanlar metal aksamları ile birlikte önden arka sıralara doğru çökmeye başladı.

Çığlık seslerine yaralananların bağırışları eklendi. Biz hızla duvar kenarına oradan kapıya yöneldik. Tam kapıya yaklaştığımda benim başıma büyük bir parça isabet etti. Eğilerek ve ellerimi başımın üzerine koyarak salon içinde kapıya ulaşmaya çalıştığımdan bu düşen parçadan yara almadım.

Arkadaşım ise benden yarım dakika kadar sonra dışarı çıktı. Salon dışında onu bekliyordum; içeri tekrar girmeyi düşündüm ancak onun da hemen çıktığını gördüm; birbirimize sarıldık…

Sarıkamış askeri felaketinin ki akıl almaz ve hala irdelenmesi, aydınlatılması gereken bir olaydır; 108. Yıl dönüm etkinlikleri de bu akşam yaşadığımız küçük felaket TÜRKİYE’NİN DURUMUNU ve HANGİ SEVİYEDE OLDUĞUNUN BİR GÖSTERGESİDİR.

BU OLAY DA İRDELENMELİDİR…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.