enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

DENTUROD, Yeni Rektör Kutluhan’a Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi için çağrıda bulundu

DENTUROD, Yeni Rektör Kutluhan’a Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi için çağrıda bulundu

DENTUROD, sağlık turizmi için önemli bir adım olan Pamukkale Fizik Redavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hakkında önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada ilk ödeneği 2011 yılında çıkan fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi inşaatının,  geçmiş üniversite yönetimlerinin ilgisizliği nedeni ile ancak 2017 yılında başlanabildiği ve henüz faaliyete başlayamadığı hatırlatıldı. Turizmciler Yurt içinden ve yurt dışından hasta getirebilmek için Denizli’de üretilen sağlık hizmetlerinin bilimsel çalışmalarla kanıtlanması ve bu çerçevede tanıtımın yapılabilmesi için üniversitenin Karahayıt bölgesinde vaat ettiği hastaneyi bir an önce faaliyete alması ve araştırmalarına başlaması gerekmek belirterek görevine yeni başlayan PAÜ Rektörü Prof.Dr Ahmet Kutluhan’a bu konuya daha fazla önem ve hassasiyet göstermesini beklediklerini açıkladılar.

İşte DENTUROD ‘un açıklaması;

İlimizde sağlık turizminin, özelde termal sağlık turizminin gelişimi için kentimiz çok uzun yıllardır faaliyetlerde bulunmaktadır. Modern tıbbın var olmadığı antik çağlarda bile şifa verici özelliği ile gündemde olan kentimiz, bugün modern tıbbın da desteği ile insanların değişen ve gelişen tamamlayıcı sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte ve kalitededir.

Yıllardır hep dile getirdiğimiz gibi termal sağlık turizminin Denizli gibi bir kentte var olabilmesi Devlet, üniversite ve özel sektör işbirliği ile mümkündür.

  Özel sektör temsilcileri olarak gerek oteller, gerekse özel hastaneler alt yapı ve hizmet olanakları ile sağlık turizmine hizmet vermeye hazırdır.

  Geçmiş dönem ekonomi bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi döneminde çıkarılan sağlık turizminin gelişmesi adına sağlanan teşvikler ve tanıtım faaliyetlerine verilecek destekler  de uzun bir süredir devam etmektedir.

  Üniversitenin bu durumda katkısı, bilimsel kanıt ve sağlık desteği sağlamak üzerine olmalıdır , bu katkıyı üniversite Karahayıt bölgesinde açılacak bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile de arttırmayı amaçlamıştır. 

  Sağlık turizmini, uzun yıllardır kentimizde yaratmaya ve yaşatmaya çalışan oteller, desteklemiş, sahip çıkmış ve ortaya konan vizyona inanmışlardır.

   Geçmiş dönem ekonomi bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi nin gayretleri ile ilk ödeneği 2011 yılında çıkan fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi inşaatı,  geçmiş üniversite yönetimlerinin ilgisizliği nedeni ile ancak 2017 yılında başlanabilmiştir,  şimdiye kadar açılış tarihi hep ertelenen, hastane ne yazık ki faaliyete başlayamamıştır.

  Yurt içinden ve yurt dışından hasta getirebilmek için kentimizde üretilen sağlık hizmetlerinin bilimsel çalışmalarla kanıtlanması ve bu çerçevede tanıtımın yapılabilmesi için üniversitenin Karahayıt bölgesinde vaat ettiği hastaneyi bir an önce faaliyete alması ve araştırmalarına başlaması gerekmektedir.

  Binlerce yıldır var olan termal tedavi etkinliğinin günümüz şartlarında tescillenmesini sağlamada üniversitenin rolünü çok önemsiyoruz. Bugün bize miras kalan bu kentin termal tedavi özelliğini bir kaç bin yıl sonraya bırakabilmemiz, üniversitenin bu konuya sahip çıkması ile mümkündür.

  Bu nedenle yeni göreve başlayan Sayın Rektörümüzden beklentimiz bu konuya daha fazla önem ve hassasiyet göstermesidir.

  Pamukkale’nin özelleştirilmesi ile kentimize gelmeyen gelirlerin kentimizin kalkınması için tekrar kentimize gelmesi bu sayede mümkün olacaktır. Özellikle pandemi sonrasında sağlık ve kür hizmetlerine olan ihtiyacın artacağını da düşünürsek üniversitenin vaat ettiği hastanenin bir önce faal olması ve beraberinde yapılacak araştırmaların hızlıca başlaması kentimiz için elzemdir.

 Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği olarak her türlü desteği vermeye şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada hazırız, bu vesile ile      Pamukkale üniversitesi rektörlüğüne vekaleten atanan Sayın Prof.Dr Ahmet KUTLUHAN a vazifesinde başarılar dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.