enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3487
EURO
34,7293
ALTIN
2.419,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C

Deprem uzmanı Prof. Dr.Görür, Denizli’deki 4,0’lık depremi değerlendirdi

Denizli’de sabah 09.30’da meydana gelen 4.0’lık depremin ardından ünlü deprem uzmanı Naci Görür, twitter hesabından yeni bir değerlendirmede bulundu. Prof.Dr Görür, ‘Denizli bir fay örgüsünün üzerinde ve zemini sorunlu. Deprem odaklı kentsel dönüşüm zorunlu’ diyerek kentsel dönüşüme bir kez daha dikkat çekti.

Deprem uzmanı Prof. Dr.Görür, Denizli’deki 4,0’lık depremi değerlendirdi
12.01.2021
A+
A-

Denizli bu sabah yine depremle sarsıldı. Sabah saat 09.30’da meydana gelen depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesi tarafından 3,9, AFAD tarafından 4,0 olarak açıklandı. 8 Ocak’ta da gece saatlerinde meydana gelen depremlerle sarsılan Denizli’de 4 gün sonra yeniden deprem olması kentte yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Konu ile ilgili ünlü deprem uzmanı Prof.Dr Naci Görür’den de yeni bir değerlendirme geldi. Twitter hesabından deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Görür, ”Biraz önce Denizli, Honaz-Karateke’de 3,9 büyüklükte deprem oldu. Lokasyon Denizli’nin GD’da. Birkaç gün önce de Irganlı yöresinde küçük bir deprem vardı. Haritadan da göreceğimiz gibi, Denizli bir fay örgüsünün üzerinde ve zemini sorunlu. Deprem odaklı kentsel dönüşüm zorunlu.” ifadelerini kullandı.

‘Daha büyük deprem potansiyeli maalesef var’

Twitter’da yaptığı bu değerlendirmenin altına bir takipçisi tarafından gelen “Bu bölgede büyük deprem üretme potansiyeli olan fay var mı? Çünkü Denizli’nin 100 yıllık geçmiş depremleri araştırdım. Hemen hemen 2-3 ayda bir deprem olmuş sürekli hareket var. Lakin 6.0 büyüklüğünü geçen deprem görmedim hocam.” sorusuna ise Görür, ”Denizli çok ciddi bir deprem bölgesi. Daha büyük deprem potansiyeli maalesef var” şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.