enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2000
EURO
35,0903
ALTIN
2.521,92
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C

Depremde acil toplanma alanlarını biliyor musunuz? Denizli acil toplanma alanları!

Depremde acil toplanma alanlarını biliyor musunuz? Denizli acil toplanma alanları!
03.11.2020
A+
A-

İzmir’deki büyük depremin ardından gözler deprem kuşağındaki Denizli’ye çevrildi. ‘Denizli’de büyük deprem olacak mı?’ sorusu havada dolaşmaya başladı. Birinci derece deprem bölgesinde olan Denizli için bir uyarı da deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan geldi. Habertürk TV’de yayınlanan Kübra Par’ın programına katılan Ercan, şuana kadar bildiği depremleri açıkladı. Canlı yayında 15 depremi açıklayan Ercan, bu depremlerden Manisa, Sisam, Urla-Seferihisar, Foça-Midilli-Karaburun, Midilli Güneyi depremlerini daha açıkladığını ve bu bölgelerde depremin meydana geldiğini açıkladı.Prof. Ercan’ın deprem olacak olan 10 bölge arasında Denizli’yi ve Çameli’yi gösterdi. Ercan, Denizli’de 5-7,2, Çameli’de ise 5-6,5 şiddetleri arasında büyük bir deprem beklediğini açıkladı.

KUMSAR UYARDI!

Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, katıldığı televizyon programında Denizli’de beklenen 6.8 şiddetindeki büyük deprem hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Meydana gelmesi beklenen depremin merkezdeki yerleşim bölgesini direkt etkileyeceğini belirtti. ”Denizli’de çeşitli zamanlarda büyük depremler var. Laodikya o deprem nedeniyle tamamen terk ediliyor. 1300’lü yıllarda Hierapolis terk ediliyor. Bugün Laodikya’da yapılan kazılarda toprak örtüsü kaldırıldığında binaların devrildiği görülüyor. Bu meydana gelen depremin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. 1717 yılında meydana gelen depremin Osmanlıca belgesi var. Bu kentin nüfusu kayıtlarda 12 bin olarak geçiyor. 6 bin kişi hayatını kaybetmiş o depremde. Yani o depremde şehir nüfusunun yarısı hayatını kaybetmiş. Bugün 650 bine yakın nüfusumuz var, o günkü oran bugün 320 bin can kaybına denk geliyor. Denizli’de beklenen deprem yerleşim yerlerimizi doğrudan etkileyecek. O dönemde meydana gelen depremin tekrarlanma periyodu var. Bu deprem 350-400 yılda bir tekrarlanıyor. Şu anda o büyük depremin süresine yaklaşıyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

DENİZLİ ACİL TOPLANMA ALANLARI

Depremde olası iletişim kaybında tüm vatandaşların bilinçli bir şekilde acil toplanma alanlarına toplanması en büyük tedbirlerden biri olacak. Bunun için ise her vatandaşın ikamet ettiği il, ilçe, mahalle ve caddedeki toplanma alanlarını bilmesi gerekiyor. Bu anlamda Deda Haber olarak vatandaşlarımızı acil toplanma alanlarını öğrenmeye davet ediyoruz. E-devlet üzerinde yapacağınız işlemle acil toplanma alanlarını öğrenebilirsiniz.

ACİL TOPLANMA ALANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.