enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Diyabete Faydalı Gıdalar

Yediğimiz yiyeceklerin her geçen gün doğallığını yitirmesi gündeme geliyorken ve paketlenmiş hazır gıdaları /fast -foodları bolca tüketirken, halk arasında şeker diye tabir edilen diyabetin arttığını biliyor musunuz? Obezitenin yaygınlaşmasıyla beraber diyabete yakalanma riski de günden güne artıyor. Bu sebeple sizlere 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde  ‘Diyabete Faydalı 6 Gıda’yı hazırladık.

Diyabete Faydalı Gıdalar
14.11.2018
A+
A-

Her evde bulunan bu 6 gıdayla, diyabetinizi kontrol altına almanız mümkün.

İyi okumalar

♦Su Tüketimi Önemlidir

Gün içerisinde en az 2 litre su tüketilmelidir.

♦Glisemik İndeksi Yüksek Yiyecekler Tüketilmemelidir:

Patates, havuç, pirinç, beyaz ekmek gibi kan şekerini hızlı yükselten besinlerin tüketimi elden geldiğince azaltılmalıdır.

♦Sağlıklı Pişirme Yöntemleri

Diyabeti kontrol altına alırken protein, yağ  ve karbonhidrat dağılımı da göz önüne alınarak, haşlama, fırınlama ve ızgara dediğimiz sağlıkla pişirme yöntemlerine başvurulmalıdır.

♦Beslenme Programı Kişiye Özeldir

Diyabet hastasının yaşı ve kilosu başta olmak üzere onun için özel hazırlanan diyet programı aksamamalıdır. Öğünlerin arasındaki saatlere dikkat edilmeli ve alışkanlık haline getirilmelidir.

♦Doktor Gözetimi Önemli

Yiyeceklerle ilgili her türlü alınacak her kararda doktorunuza başvurmalısınız.

 İşte şeker hastalarının yemesi için uzmanların önerdiği glisemik indeksi düşük yiyecekler…

1)Tarçın

Bizler tarçını daha çok sütlü tatlıları süslemek için kullansak da aslında tarçın, şeker hastaları için tam bir savaşçı.

Tarçın toz halde ya da çubuk şeklinde tüketildiğinde kandaki şekeri dengeliyor. Demlediğiniz çayın içine çubuk tarçını atarak ve ya içtiğiniz suyun içine katarak ondan maximum seviyede yararlanabilirsiniz.

2)Sarımsak

Doğal bir antioksidan olan sarımsak sofralarımızı şenlendirirken aynı zamanda kanımızı da temizliyor. Karaciğerin dostu olan bu yiyecek tansiyonu da dengeliyor.  Kan şekerini de düşüren sarımsağın çiğ tüketilmesi doktorlar tarafından önerilmekte.

3)Enginar

Kanda bulunan şekerin yükselmesini önler. Kansere karşı da savaştığı bilinir. Vücuda sağladığı yararları boyundan büyük olan bu sebzeyi mutfaktan eksik etmeyin.

4)Taze Fasulye

Glisemik indeksi en düşük sebzelerden olan taze fasulye kan şekerini dengede tutmaya yardımcıdır.

5)Badem

Protein bakımından zengin olan badem, metabolizmayı güçlendirerek insülin direncinin korunmasına konusunda çok büyük role sahip. Bu nedenle diyabet riskini azaltmak için günde 5-10 adet badem yemek gerekiyor.

6)Pancar

Pancar, sofrada her şeyden farklı rengi ve lezzetiyle öne çıkmasının yanında, şeker hastalığına da iyi geliyor. İçerisinde diyabet risklerini en aza indiren mineral, vitamin ve içerdiği lif oranıyla da diyabet hastaları için lezzetli bir seçenek.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.