enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4373
EURO
34,6064
ALTIN
2.384,44
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C

Doğup büyüdüğü Konak’ta 3 yaşındaki oğlu ile birlikte kişisel sergi açtı!

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde dünyaya gelen ve 15 yaşına kadar yaşadığı Mavi Konak’ta ‘Başlangıç’ isimli kişisel sergisini açan Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, iki büyük gururu bir arada yaşadı. Okca, hem yeni bir kişisel sergi açmanın, hem de 3 yaşındaki oğlunun ilk sergisi olan ‘Başlangıç’ sergisini açmanın gururunu tattı.

Doğup büyüdüğü Konak’ta 3 yaşındaki oğlu ile birlikte kişisel sergi açtı!
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’dan anlamlı bir kişisel sergiye imza attı. 1980 tarihinde içinde doğup 15 yaşına kadar büyümüş olduğu Denizli’nin Çivril İlçesi’nde yer alan Mavi Konak’da “Başlangıç” ismini verdiği kişisel dokuma sergisi açtı.

KÜÇÜK SANATÇI SANAT HAYATINA ADIM ATTI

2020 tarihinde Denizli’de dünyaya gelen minik sanatçı annesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca ile birlikte “Başlangıç” ismini verdikleri kişisel sergilerini 23 Nisan tarihinde açtı. Bu sergiyi ayrıca anlamlı kılan şey serginin açıldığı yer oldu. Annesinin doğup 15 yaşına kadar büyüdüğü konak olan ve Çivril’in simgesi haline gelen Mavi Konak iki farklı kişisel sergiye ev sahipliği yaptı.

3 yaşındaki oğlu Mehmet Ege Okca’nın ilk sergisi olan “Başlangıç” sergisinde ise 22 tane resim eser yer aldı. Pandeminin başlangıç sürecinde dünyaya gelen Mehmet Ege Okca, bu süreçte annesinden sanatsal çalışmalar öğrendi ve uygulama fırsatı buldu. Anne oğulun aynı isimli sergisi ile annesinin hayata başladığı konakta oğlu da sanat hayatına adım atmış oldu.

‘Başlangıç’ sergisinin açılışını Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural yaptı. 10 tane dokuma eserin yer aldığı sergide Türk kültürünün önemli yapı taşlarından birisi olan sözsüz iletişim araçlarından geleneksel dokumalarda yer alan motiflerin farklı şekillerde günümüz estetik anlayışı kapsamında sanat eserine dönüştürüp sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sergilerin açılışı esnasında ayrıca Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın öncülüğünde gerçekleştirilen Pamukkale Üniversitesi ve Çivril Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Gürpınar Mahallesi ve Özdemirci Mahallesinde üretilen geleneksel dokumalar da Mavi Konağın bahçesinde görücüye çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.