enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Dönüşüm Atölyesi Denizli’de açıldı! Dönüştürülen eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği tarafından açılışı gerçekleştirilen Dönüşüm Atölyesinde, kullanılmayan eşyaların yenilenerek ihtiyaç sahipleri ulaştırılması hedefleniyor.

Dönüşüm Atölyesi Denizli’de açıldı! Dönüştürülen eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak
26.09.2022
A+
A-

Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği, Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Sırakapılar Mahallesi’nde yoğun bir katılımla Dönüşüm Atölyesini açtı. Proje kapsamında tekstil, mobilya, teknoloji atölyelerinde eski ve tamir ihtiyacı olan eşyalar, geri dönüşüm yapılacak. Tamirler edilen eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Merkezefendi Kaymakamlığı, Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK) katkıları ile açılan atölyede dönüştürülen eşyaların ihtiyaç sahiplerine ulaşması noktasında da iş birliğinin süreceği bildirildi.

‘BÜYÜK HAYALİMİZİN MİNYATÜRÜ’

Gönül Köprüsü Dayanışma Derneğinden Söz eden Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği Başkanı Nergiz Şenocak, projenin amacını anlattı. Başkan Şenocak, “Biz Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği olarak birçok gönüle dokunmak adına çok güzel projeler üretiyoruz. Bu projemize ben ‘büyük hayalimizin minyatürü’ diyorum. Bu projemiz topladığımız eşyaların geri dönüşüm şekli. Atölye halinde kurduk. Atölyenin amaç ve hedefi, topladığımız kullanılmayan eşyaların geri dönüştürülmesi olacak. Biz bu atölyede düzelttiğimiz ufak, minyatür beyaz eşyaları dönüştüreceğiz, örneğin kumaşlardan, kravatlardan elbise yaptık. Sehpa, masa, televizyon, iskemle bizim ilk etapta dönüme kazandıracağımız ürünler. Sandalyeleri kaplayacağı, sehpaları boyayacağız. Kursiyerlerimiz burada eşyalarımızı tamir edecek” dedi.

‘VERDİĞİNİZ HAYIR İŞLERİ YERİNE ULAŞIYOR’

Açılış törenine katılan Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut ise yaptığı konuşmada “Bu aslında bir proje değil. Ben hayata geçmiş halini de biliyorum. Pamukkale Sosyal Yardımlaşmada insanların dosyalarını görüşürken ‘şöyle bir imkanı biz sağladık, şunu da Gönül Köprüsü’nden temin ediyoruz’ diyoruz. Bir çok dosyada iş birliğimiz artık hayata geçmiş, elle tutulur hale gelmiş durumda. Buradan hayır severlere de seslenmek istiyorum; verdiğiniz hayır işleri yerine ulaşıyor. Bu çalışmalarda emeği geçen gönül dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

‘ÇOK ANLAMLI BİR GÜNDE BURADA BİRLİKTEYİZ’

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu açılışta yaptığı konuşmada, “Çok anlamlı bir günde burada birlikteyiz. Dernek 6 yıl önce kurulmuş, biz Merkezefendi Kaymakamlığı olarak son 4 yılına derneğin faaliyetlerine şahidiz. Bugün de çok anlamlı bir atölyenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Artık eskimiş, kullanılmaz olarak değerlendirdiğimiz, aslında küçük bir dokunuşla bir başkasının ihtiyacını giderecek eşyaların kullanıma kazandırılması noktasında çok önemli bir çalışma. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.