enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5157
EURO
34,9340
ALTIN
2.433,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

DSİ tarafından Denizli’de su sondaj çalışmaları devam ediyor

DSİ tarafından Denizli’de su sondaj çalışmaları devam ediyor
16.07.2021
A+
A-

Gerek Türkiye gerekse dünya genelinde yağışların azalması, kuraklık tehlikesini beraberinde getiriyor. İklimde yaşanan değişkenlikler kuraklığı doğuran diğer önemli nedenler olarak karşımıza çıkıyor.

Denizli ili ve ilçelerine bağlı bazı mahallerde yürütülen sondaj çalışmaları ile ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son yıllarda ülkemiz genelinde etkili olan ve DSİ 21. Aydın Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında da etkisini yüksek derecede hissettiren mevsimsel ve tarımsal kuraklık nedeniyle Denizli ilinde tarımsal sulamanın devamlılığı için; Denizli’nin Tavas ve Çal ilçelerinde Bölge Müdürlüğümüzün idari imkanları ile bölge çiftçimizin en az etkilenmesi amasıyla 3 adet derin su kuyusu açılmıştır. Açılan su kuyuları ile birlikte; Çiftçilerimizin kuraklıktan en az seviyede etkilenerek, üretimde yaşanacak rekolte kaybının önüne geçilmiştir. Açılan su sondaj kuyularının bölge çiftçimize hayırlı olmasını temenni eder, bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.