enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2472
EURO
35,0968
ALTIN
2.501,75
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

Ehliyet affı şartları neler ve kimleri kapsıyor?

Ehliyet affı son gelişmeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın borç yapılandırma düzenlemesinin detaylarını açıklamasının ardından yeniden gündeme geldi. Trafikte kusurlu hareketleri nedeniyle ceza puanları dolan ve ehliyetlerine el konulan sürücüler, ehliyet affı kimleri kapsıyor sorusunun yanıtını merak etmeye başladı. Peki, 2023 Ehliyet affı şartları ve kapsamı nedir? Ehliyet affı son dakika bilgileri neler?

Ehliyet affı şartları neler ve kimleri kapsıyor?
26.01.2023
A+
A-

Ehliyet Affı 2023 Son Dakika Bilgileri

Ehliyet affı şartları neler ve kimleri kapsıyor? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 23 Ocak Pazartesi günü yaptığı toplantının ardından millete sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden yapılandırma paketi ve seçim tarihi gibi açıklamaların yanı sıra ehliyet affı bekleyenlere de sevindirici haberler verdi. Belirli ihlaller dışındaki ceza puanlarının silineceğini ve 10 binin üzerinde ehliyetin sahiplerine iade edileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Ehliyet affı kimleri kapsıyor sorusu sıklıkla yöneltilmeye başlandı.

Ehliyet Affı Kimleri Kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre yapılacak düzenlemeyle sürücülerin belirlenen bazı cezalar dışında aldıkları ceza puanları silinecek. Böylelikle alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanları silinmiş olacak. Bu kapsamda yaklaşık 2.5 milyon sürücünün ceza puanı silinmiş olacak ve 10 binin üzerinde ehliyet iade de edilmiş olacak.

2023 Ehliyet Affı Şartları Kimleri Kapsamıyor?

2023 ehliyet affı bazı ihlalleri kapsamıyor. 2023 ehliyet affı şartları arasına girmeyen ihlaller, alkollü araç kullanma, uyuşturucu etkisi altında araç kullanma, ölümlü ve yaralanmalı kazaya karışma, drif atma ve aday sürücülük olarak açıklandı.

Alkollü araç kullanma, uyuşturucu etkisi altında araç kullanma, ölümlü ve yaralanmalı kazaya karışma, drif atma ve aday sürücülük halleri dışındaki ehliyet ceza puanları da silinmiş olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.