enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Ekrem Ateş’ten DSO seçimleri hakkında: “Uzun yıllardır oluşmayan bir hava oluşmaya başladı, bir değişim var”

Denizli Sanayi Odası 4-11 Ekim tarihlerinde seçime gidiyor. Okan Konyalıoğlu ve Selim Kasapoğlu’nun yarışacağı seçimde Konyalıoğlu ekibine desteğini açıklayan HD Kauçuk-Metal Ceo’su Ekrem Ateş; “Mevcut insan kalitesini eğitimlerle geliştirerek, cesaretlendirerek, yeni sektörlerin açılmasını sağlayarak Denizli’deki yapıyı değiştirmek istiyoruz. Şuanda Türkiye’nin 10’ncu sanayi şehri Denizli’yi 5’nci yapmak, 4-4,5 milyar dolar ihracatı 10 milyar dolara çıkarmak hedefindeyiz. Okan Bey’in ekibi şuan sahada çok iyi çalışma yapıyor. Odamızın 1530 üyesi var ve hepsine temas etmeye çalışıyorlar ve bu çok güzel bir şey. Uzun yıllardır oluşmayan bir hava oluşmaya başladı. Bir değişim var.” dedi.

Ekrem Ateş’ten DSO seçimleri hakkında: “Uzun yıllardır oluşmayan bir hava oluşmaya başladı, bir değişim var”
21.09.2022
A+
A-

HD Kauçuk-Metal CEO’su Ekrem Ateş, Egeyön TV’de Gazeteci Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı.  HD Kauçuk-Metal’in hikayesini, üretim yelpazesini  anlatan Ateş, yaklaşan Denizli Sanayi Odası seçimlerinde destek verdiği Başkan Adayı Okan Konyalıoğlu’nun çalışmalarını ve seçim atmosferini değerlendirdi.

İşte Ekrem Ateş Röportajı;

İzmir Çiğli’den, Denizli’ye gelme sebebiniz nedir?

“DENİZLİ’DEKİ İŞ GÜCÜ DAHA VASIFLI VE KALİTELİ”

Şirketimiz 1959 yılında İzmir’de kuruldu. 2011 yılına kadar da İzmir’de faaliyetine devam etti. Ateş Grup olarak 2001 yılında HD Kauçuk-Metal şirketini satın aldık. Satın alırken kira kontratı 10 yıllık idi ve bu süre 2011 yılında bitti. Bununla birlikte şirketimizi Denizli’ye taşımaya karar verdik. Denizli’deki iş gücü, insan kaynağının İzmir’e göre daha kaliteli ve vasıflı olduğunu fark ettiğimiz için taşındık.

HD Kauçuk-Metal şirketini tanıtır mısınız?

“AĞIR VASITA ARAÇLARINA KAUÇUKTAN YEDEK PARÇA ÜRETİYORUZ”

HD Kauçuk-Metal şirketinde ağır vasıta araçların kauçuktan mamül yedek parçalarını üretiyoruz. Son yıllarda makina sektörünün yoğunlaşmasıyla Denizli’de farklı sektörler oluşmaya başladı bu sektörlerden biri otomotiv yan sanayisi oldu. Denizli’de filtre üreten, traktör yedek parçası üreten, otobüslerin camlarını üreten firma var. Bugün Uğurlu Otocam Türkiye’nin sektöründe söz sahibi firmalardan, İkiler Filtre Türkiye’deki parakende satışta en büyük dağıtım ağına sahip bir firmadır.

Almanya’da Automechanika Fuarı’na katıldınız, izlenimleriniz nedir?

“DENİZLİLİLER BİRLEŞİRSE OTOMOBİL ÜRETECEK KAPASİTESİ VAR”

Sektörün en büyük fuarına katıldık. Denizli’den HD Kauçuk-Metal olarak biz, İkiler Filtre, İstanbul merkezli Denizlili Fuat Oto, İzmir merkezli yine Denizlili Dönmez Debriyaj fuara katıldı. Otomotiv yan sanayisi içinde Denizli çok aktiftir. Denizlililer birleşirse şuanda otomobil üretebilecek kapasitesi var.

Çardak OSB’nin Denizli’de gelişim gösterdiğini görüyoruz. Neler düşünüyorsunuz?

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA ÇARDAK OSB YÜZDE 70-80 DOLULUĞA ULAŞACAK”

Okan Konyalıoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü, Vali Bey’in bulunduğu mütevelli heyetinde ben de yer alıyorum. Çardak OSB şuanda yüzde 40 doluluğa ulaştı. 17 fabrika aktif olarak çalışıyor. 12-13 fabrika inşaatı sürüyor. Çardak OSB’da önümüzdeki yıllarda yüzde 70-80 doluluğa ulaşırız. Okan Konyalıoğlu’nun orada çok iyi çalışmaları oldu. Oradaki yatırımcıları arsa yatırımcısı değil imalat sanayisi yatırımcısı haline getirmeye çalıştı. Örneğin SANKO’nun arsası bulunuyordu ve yatırım amacında değillerdi. Okan Bey’in çalışmalarıyla arsa ev tekstili üretimi yapan firmaya tahsis edildi ve inşaat başlıyor. Ateş Grup olarak HD Kauçuk-Metal’in devamı da Çardak OSB’de yer alacak. HD Kauçuk-Metal’i orada 25 bin metrekarelik bir arsada büyüteceğiz. Çardak OSB yine Okan Bey’in yoğun çalışmasıyla Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 4. bölge haline geldi ve teşvikten yararlandı.

Ateş Grup olarak farklı sektörlere yatırım yapıyorsunuz, nelerdir?

Ana yatırımımız otomotiv yan sanayidir. RATEKS altında ev tekstili ve öğrencilerin barınmasına yönelik apart sektöründe çalışıyoruz. İstanbul’da yedek parça dağıtım şirketimiz var.

Denizli Sanayi Odası’nda seçim var sizi de listede görüyoruz. Neden seçimde yer almayı seçtiniz?

“DENİZLİ’DEKİ YAPIYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

2018’de Denizli Sanayi Odası Meclis üyesine seçildim. Meclis üyesi olarak doğal adayım. HD Kauçuk-Metal adına 11. meslek grubunda çalışıyorum. Çalışmalar içinde yer almamın sebebi Denizli sanayisine katkı sağlayabilmek. Şuanda Türkiye’nin 10’ncu sanayi şehri Denizli’yi 5’nci yapmak, 4-4,5 milyar dolar ihracatı 10 milyar dolara çıkarmak hedefindeyiz. Mevcut insan kalitesini eğitimlerle geliştirerek, cesaretlendirerek, yeni sektörlerin açılmasını sağlayarak Denizli’deki yapıyı değiştirmek istiyoruz. Denizli’de ailelerin 2’nci ve 3’ncü kuşakları işlerin başına gelmeye başladı. Kuşak değişikliğinde sektör farklılıkları oluştu. Örneğin; son 3-4 yılda Denizli’de yazılım sektörü oluştu. Yazılımcılar oyunlar yazıyor ve ciddi paralara satıyorlar. Bunun yanı sıra e-ticaret, fuarlar, makina sanayisi gelişti. Fuarları Denizli’de cazip hale getirmek istiyoruz. Burada güçlü fuarlar yapmak istiyoruz. Bunları yaparsak başarabiliriz.

Makina sanayisi için çalışmalarınız var mı?

“MÜHENDİSLER ÜRETTİKLERİ MAKİNALARLA SEKTÖRLERİ GÜÇLÜ HALE GETİRİYORLAR”

Makina sanayisi Denizli’de çok gelişti. Makina OSB kuruldu ve tahsisler yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi hafriyat konusunda bir çalışma yapacak. Makinacıların bölgeye yatırımlara başlamasıyla sektör ciddi büyüyecek. Denizli’de makina sanayisi neden büyüdü? Kablo, mermer ve tekstilde ihtiyaç olan makinalar var. Makinacı arkadaşlarımız bu sektörlere makina yaparak iyi bir konuma geldiler. Yine çerez makinaları üretiliyor. Firma işlediği malı daha iyi işlemek için arayışa giriyor ve Denizli’de iyi bir mühendislik yapısı var. Mühendisler ürettikleri makinalarla sektörleri güçlü hale getiriyorlar.

Denizli Sanayi Odası’nda meclise ve yönetime aday mısınız?

“UZUN YILLARDIR OLUŞMAYAN BİR HAVA OLUŞMAYA BAŞLADI”

Önceliğimiz meclise girmek. Ardından yönetime bakacağız. Okan Konyalıoğlu ile birlikte çalışıyoruz. Okan Bey’in ekibi şuan sahada çok iyi çalışma yapıyor. Odamızın 1530 üyesi var ve hepsine temas etmeye çalışıyorlar ve bu çok güzel bir şey. Uzun yıllardır oluşmayan bir hava oluşmaya başladı. Bir değişim var. Demokratik yarış geçiyor. Son seçimlerde 400 üye bile sandığa gelmedi ama bu seçimde bin üyeyi geçeceğini düşünüyorum çünkü rekabet var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.