enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4570
EURO
34,8518
ALTIN
2.446,77
BIST
9.885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Elektriği kesilen KOAH hastası vatandaş ile ilgili AYDEM’den açıklama geldi!

Çivril’in Emirhisar Mahallesinde biriken elektrik borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen 73 yaşındaki, kısmi felçli, şeker ve KOAH hastası Ünal Güldal’ı Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ziyaret etmişti. Dün yayımlanan haber sonrası AYDEM’den konu ile ilgili resmi açıklama geldi.

Elektriği kesilen KOAH hastası vatandaş ile ilgili AYDEM’den açıklama geldi!
29.04.2022
A+
A-

Çivril’in Emirhisar mahallesinde yalnız yaşayan 73 yaşında emekli, kısmi felçli, KOAH ve şeker hastası Ünal Güldal’ın elektriği geçtiğimiz günlerde elektrik dağıtım şirketi tarafından kesildi. Toplam 4 bin 775 Liralık faturayı ödemeye emekli maaşının yetmediğini, AYDEM’e taksitlendirme için başvurduğunu ancak kabul edilmediğini, yaşlı olduğu için bankaların da kredi vermediğini belirten Ünal Güldal, “KOAH hastası olduğum için buhar makinesi kullanıyorum. Elektriğim kesik olduğundan ilacımı almak için mahalle kahvesine gidiyorum” demişti.

CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından gündeme getirilen olay sonrası AYDEM’den bahsi geçen haber ile ilgili açıklama geldi.

AYDEM’den haber ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

28 Nisan 2022 tarihli “Engelli koah hastasının elektriğini kestiler, solunum cihazını köy kahvesine taşıdı” konulu habere yanıt niteliğindeki açıklamamızı tarafınıza aktarmak isteriz.

“Cihaza bağlı hasta” olduğuna dair sağlık raporunu paylaşan müşterilerimize, borçtan kaynaklı enerji kesme işlemi uygulanmamaktadır. Habere konu olan, engelli ve koah hastası olduğu belirtilen Ünal Güldal isimli müşterimizin ise, tahsilat işlemlerinde “cihaza bağlı hasta” veya “engelli birey” olarak değerlendirilmesini sağlayacak herhangi bir başvurusu veya beyanı bulunmamaktadır.

Müşterimiz ile görüşme sağlanarak gerekli bilgilendirme yapılmış, enerji açma işlemi ivedilikle bugün (28 Nisan Perşembe) gerçekleştirilmiştir.

Bu vesileyle, “cihaza bağlı hasta” olduğuna dair sağlık raporunu paylaşan müşterilerimize borçtan kaynaklı enerji kesme işlemi uygulanmadığını hatırlatmak isteriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.