enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2200
EURO
35,0544
ALTIN
2.523,01
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C

Elteksmak sobaları depremzedeleri ısıtıyor.. Fabrikada üretim devam ediyor

Denizli’nin önemli tekstil makinesi üreticilerinden Elteksmak deprem felaketinin ardından depremzedeler için çadır sobaları üretmeye başlamıştı. İlk 300 sobayı bölgeye gönderen Elteksmak üretime sivil toplum kuruluşları ve firmaların destekleri ile devam ediyor. Elteksmak Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Koordinatörü Ekrem Poslu, projeyi diğer üretici firmalarla paylaşmalarının ardından yaklaşık 4 bin 300 sobayı deprem bölgesine ulaştırmak istediklerini dile getirdi.

Elteksmak sobaları depremzedeleri ısıtıyor.. Fabrikada üretim devam ediyor
16.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Deprem bölgesinde binlerce insanımız hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı. Can kayıplarının acılarını yaşarken, Türkiye depremzedeler için tek yürek oldu. Bölgeye ardı arkası kesilmeyen yardımlar gidiyor. Denizli’de bölgeye ciddi yardımlar yapıyor. Depremzedelerin en büyük problemlerinden biri olan ısınma sorunu için Denizli firması Elteksmak harekete geçti. Tekstil makinası üreten Elteksmak fabrikasında dönüşüme giderek çadır sobaları üretmeye başladı. Hızlı bir şekilde üretilen 300 soba Elteksmak Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Koordinatörü Ekrem Poslu ve ekibi deprem bölgesine bizzat teslim edildi. Üretimin devam ettiği Elteksmak’ta Ekrem Poslu, soba üretme fikrinin nasıl oluştuğunu, şuanki üretimi ve çocuklar için düşündükleri yardım kampanyasını Egeyön TV’ye anlattı.

“1,5 GÜNDE 300 SOBA ÜRETİLDİ, DEPREM BÖLGESİNE TESLİM EDİLDİ”

Depremzedeler için soba üretme fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Poslu; “Öncelikle tüm depremzedelere geçmiş olsun diliyorum. Vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremin ilk anından itibaren süreci takip ettik. Denizli’de üye olduğumuz sivil toplum kuruluşları ile birlikte acil olan gıda, battaniye gibi yardımları gönderdik. İlk başta soba yapmak aklımıza gelmemişti. Depremin ikinci gününde evime gittim. Denizli’de hava -2 dereceydi. Dışarıda köpeğimi üşümemesi için içeriye aldım. Arkadaşımın bir paylaşımını gördüm. Kendi çabalarıyla soba üretmeye başlamışlardı. Deprem bölgesindeki hava şartlarını düşündüğümüzde orada sobaya çok daha fazla ihtiyaç olduğunu düşündüm. Elteksmak’ta bizim soba üreteceğimiz altyapımız var. Gece geç saatte fabrikaya geldim. Sabaha kadar en hızlı üretilebilecek şekilde bir soba tasarımı yaptık. Üretimin ardından 1.5 günde 300 sobayı hazırladık. Bu yaklaşık yarım kamyonluk bir yüktü. Kamyon boş kalmasın diye arkadaşlarımı aradım kömür ve odun yardımı istedim. 20 tonluk kömür geldi. 1 kamyon doldurmak isterken 2 tırlık yardım oluştu. Depremin 4’ncü gününde Afşin bölgesine ulaştık. AFAD’a sobaları teslim ettik. Bölgede havanın soğuk olması çok büyük bir problem. Ben gündüz -6, gece -18 dereceyi gördüm. İnsanların en büyük dertlerinden biri ısınmaydı. Bu sobaların ısınma derdine faydalı olacağını düşünüyoruz.”dedi.

4 BİN 300 SOBA HEDEFİ

Soba üretiminin STK’lar ve firmaların desteği ile devam ettiğini belirten Poslu; “Bu yardımı sosyal medyamızdan paylaşınca birçok sivil toplum kuruluşu ve firma bizden aynı sobayı üretmemizi istediler. Denizli’de bir tekstil firması için yaklaşık 1000 adet daha soba üretiyoruz. İsteyen STK’lar ve firmalardan bir kar amacı güdmüyoruz. Sadece malzeme parasını veriyorlar ve biz üretiyoruz. Bizim bunu üretmemiz belli bir zaman alıyor. Oradaki insanların zaman kaybına imkanı yok. Bunun için ürettiğimiz projeyi internet üzerinden makine üreticilerine yaydık. Böylece benim takip ettiği 5 firma aynı proje üzerinden soba üretiyor. Son ürettiğimiz sobalar da Cumartesi günü yola çıkacak. Bizim ve diğer üreticilerin çalışmasıyla toplam 4 bin 300 sobaya ulaşacağımızı düşünüyoruz. Daha fazla işletmeye yaymak gerekiyor. Bizim personelimiz özverili bir şekilde çalışıyor. 24 saat üretim yapıyoruz.” diye konuştu.

ÇOCUKLAR HARÇLIKLARI İLE YARDIMI ÖĞRENECEK

Çocukların yardım etmeyi öğrenmeleri için düşündükleri projeyi anlatan Poslu; “Türkiye insanı çok yardımsever ve bunu görüyoruz. Bu yardımseverliği çocuklarımıza da öğretmemiz gerekiyor. Benim çocuğum bana biriktirdiği 300 TL’yi göndermek istediğini söyledi. Çocuklar yardım etmek istiyor ama nereye ve nasıl yapacağını bilmiyor. Bizde işletme personelimizin çocuklarını davet ettik. Çocuklarımız kumbarasında biriktirdikleri paraları verecekler. Bu paraları alacağız çünkü yardım etmeyi öğrenmeleri gerekiyor. Çocuklar için ürettiğimiz sobaların üzerine onların isimlerini yazarak deprem bölgesine göndereceğiz. Umarız deprem bölgesindeki çocukların yürekleri ısınır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.