enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2624
EURO
34,7357
ALTIN
2.409,27
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Enerya Çalışanlarına Başkan Sarıhan’dan Destek!

Denizli’de doğalgaz dağıtım işlemlerinin yüklenicisi olan Enerya, aralarında 187 Doğalgaz Acil Yardım hattında görevli acil müdahale personelinin de bulunduğu 60’a yakın çalışanı işten çıkardı. İşini kaybeden ve hali hazırda çalışan personel yapılan muameleyi protesto için bugün şirket merkezi önünde toplandı. Protestocularla birlikte yer alan Türkiye Değişim Partisi Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan eylem sırasında bir açıklama yaparak ‘Her zaman yanınızdayız’ mesajı verdi.

Enerya Çalışanlarına Başkan Sarıhan’dan Destek!

60 Çalışan Gece Yarısı İşten Çıkarıldı

Denizli’de doğalgaz dağıtım işlemlerinin yüklenicisi olan Enerya, aralarında 187 Doğalgaz Acil Yardım hattında görevli acil müdahale personelinin de bulunduğu 60’a yakın çalışanı işten çıkardı. İşten çıkarıldıklarını gece yarısı öğrenen çalışanlar, yaklaşık 1 ay önce DİSK’e bağlı Enerji-Sen’e üye olduklarını, firma yetkililerin bu durumu öğrendikten sonra mobing uygulamaya başladığını ileri sürdü. Son olarak önceki gün e-devlet ekranlarından sendika üyeliklerinin kontrol edilmesine izin vermeyen çalışanlar, gece yarısı tek taraflı fesih yöntemiyle işten çıkarıldıkları öne sürdü.

İşten Çıkarılan Personeller Şirketi Protesto Etti

İddialara göre; DİSK/Enerji-Sen’e üye olduğu için yetki başvurusunun ardından işten atılan Enerya Denizli Gaz Dağıtım işçileri, şirket merkezi önünde açıklama yaptı. İşçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Sendika haktır engellenemez”, “Gün gelecek devran dönecek Enerya işçiye hesap verecek” sloganları eşliğinde şirket önüne yürüdü. Şirket önündeki açıklamaya Türkiye Değişim Partisi Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan da destek verdi.

Başkan Sarıhan: “Haksızlığa Karşı Susan Dilsiz Şeytandır”

Açıklamada söz alan Türkiye Değişim Partisi Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan “Haklı olan davanızda biz de sizlerleyiz” şeklinde konuştu. Başkan Sarıhan “Önceliğimiz devlettir” diyerek başladığı açıklamasına; “Bugün burada haklarını arayan arkadaşlarımızın hepsi devletimizin yanında olan arkadaşlarımız. Bugünkü gibi haklı olduğunuz bütün davalarda sizlerin yanında yer alacağız. Bütün sorunlarınızda; sorunlarınızın dile getirilmesi ve çözümünde sizlerin yanındayız. Yeter ki devletimiz baki kalsın. Elbette ‘Devlet’ dediğimiz kavram ile hükümet ve işveren kararlarını ayrıştırmak gerekiyor. Bugün burada haksız bir işten çıkarılma söz konusudur. Elimizden ne geliyorsa sizler için yapmaya, sesinizi duyurmaya hazırız” şeklinde devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.