enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3742
EURO
34,7257
ALTIN
2.399,00
BIST
10.173,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Erdoğan’dan Akşener’in Denizli’deki Sözlerine Suç Duyurusu!

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Denizli mitingindeki sözleri davalık oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’dan Akşener’in Denizli’deki Sözlerine Suç Duyurusu!

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala siyasi arena kızışmaya devam ediyor. Seçime Millet İttifakı çatısı altında girmeye hazırlanan CHP ile İYİ Parti tarafından ilk kez düzenlenen ortak miting mahkemelik oldu. 6 Mart Çarşamba günü akşam saatlerinde Denizli’de 29 Ekim Bulvarı üzerinde yapılan mitingte İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan avukatı aracılığı ile suç duyurusunda bulundu. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın şikayet dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

AKŞENER’E ‘CUMHURBAŞKANI’NA HAKARETTEN’ DAVA AÇILACAK

Meral Akşener’in açıklamalarının “cumhurbaşkanına hakaret” suçunun unsurlarını ihtiva ettiği belirtilen dilekçede, bu açıklamaların ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilmesinin mümkün olmayacağı kaydedildi.

Dilekçede, şüphelinin kullandığı ifadelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı onur, şeref ve saygınlığını rencide edici tutum sergilediği, kişiliğini, saygınlığı ve itibarını hedef alarak, atılı suçu işlediği kaydedildi ve Akşener hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan kamu davası açılması talep edildi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı cumhurbaskani-erdogan-dan-aksener-e-tepki-avukatlarimi-gorevlendirdim-1551962081.jpg

ERDOĞAN, AKŞENER’E BÖYLE CEVAP VERDİ: SEN NE TERBİYEDEN MUAFSIN YA?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen Mardin mitinginde konuştu. Erdoğan konuşmasında, “Şimdi bir yalan uydurdular ben güya HDP’ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyormuşum. Artık baktılar ki tutmuyor bir şey bu yalana başvurdular. Ama aynısını Meral Hanım da yapıyor. Dün Denizli’de utanmadan sıkılmadan benim terörist dediğimden bahsediyor. Utan utan sen ne terbiyeden muafsın ya. Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim. benim işim yöneticilerle halkımla değil” dedi.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Denizli’de CHP ile ortak mitinge konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer nasılsınız, iyi misiniz? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan teröristler iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer size terörist dediler. Şakası bile ne kadar kötü. Şakası bile ne kadar acı değil mi? Cumhurbaşkanı çıktı 10 milyon oyu olan CHP seçmene; 5 milyon oyu olan İYİ Parti seçmenine 1 milyona yakında oyu olan sizin tercih ettiğiniz demokrat parti, saadet partisi seçmenine terörist dedi. Hayır yuhlamayın biz onlar gibi olmayacağız. 18 milyona yakın seçmene terörist diyen bir Cumhurbaşkanı var” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.