enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2883
EURO
34,9248
ALTIN
2.448,64
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C

Ertesi Gün Hapı Ella’ya Yeni Zamlar: Fiyatı 416 TL’ye Ulaştı!

Ertesi gün hapı Ella, yeni zamlardan nasibini aldı ve fiyatı 416 TL’ye yükseldi. Bu artışla birlikte, erişimi zorlaşan ve tartışmaları beraberinde getiren ilaçlardan biri daha ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşları zorluyor.

Ertesi Gün Hapı Ella’ya Yeni Zamlar: Fiyatı 416 TL’ye Ulaştı!
26.07.2023
A+
A-

Ella adlı ertesi gün hapı, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyonla birlikte fiyatına yeni bir zammı daha ekledi. Türkiye’nin popüler doğum kontrol yöntemlerinden biri olan Ella, şu anda 416 TL’ye satışa sunuluyor. Bu ciddi fiyat artışı, ilacın erişimini güçleştiren ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran diğer sağlık ürünleri arasında yerini aldı.

Ella, acil korunma yöntemi olarak bilinen ertesi gün haplarından biri olarak, gebeliği önlemek için korunmasız cinsel ilişkiden sonra kullanılan bir ilaçtır. Özellikle istenmeyen gebeliklerin önüne geçmek için tercih edilen bu tür haplar, fiyat artışları nedeniyle birçok vatandaşın ulaşamadığı ürünler arasında yer alıyor.

Sağlık otoriteleri, ülkede yaşanan ekonomik zorluklar ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların ilaç fiyatlarını da etkilediğini belirtiyor. Gıda ve tüketim maddelerine yapılan zamların yanı sıra, önemli sağlık ürünlerine yapılan zamlar da vatandaşların yaşamını olumsuz etkiliyor.

Hükümet yetkilileri, ekonomik tedbirler ve düzenlemelerle bu tür önemli sağlık ürünlerine erişimi kolaylaştırmak ve vatandaşları korumak için çalışmaların olduğunu vurgularken, vatandaşlar ise fiyatların daha uygun ve erişilebilir olması için umutlu bekleyiş içerisindeler.

Ancak, şu an için ertesi gün haplarındaki zamların geri çekilmesine dair somut bir adım atılmış değil. Bu da, toplumda sağlık hizmetlerine ulaşım konusunda büyük bir endişeye yol açıyor. Özellikle gençler arasında yaygın kullanımı olan bu tür ilaçların fiyatlarındaki yükseliş, gelecekteki cinsel sağlık ve planlamalarına olumsuz yansıyabilecek.

Gelişmelerin takip edilmesi ve sağlık politikalarında yapılan düzenlemelerin bu tür önemli ilaçlara ulaşımı kolaylaştırma yönünde olması bekleniyor. Ancak, toplumun sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan zorluklar, tüm vatandaşları ve sağlık kurumlarını daha hassas bir sürece yönlendiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.