enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5111
EURO
34,9332
ALTIN
2.434,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Erzincan’ın kalbi Denizli’de atıyor! Erzincan Yöresel Ürünleri Tanıtım Fuarı başladı

Denizli’deki Erzincanlılar Dernekleri’nin düzenlediği, Erzincanlılar Yöresel Ürünleri Tanıtım Fuarı Merkezefendi Kültür Merkezinde başladı. Etkinliğe Denizli’de yaşayan Erzincanlılar ve Erzincan kültürünü merak eden Denizlililer ilgi gösterdi.

Erzincan’ın kalbi Denizli’de atıyor! Erzincan Yöresel Ürünleri Tanıtım Fuarı başladı
A+
A-

Denizli Erzincanlılar Derneği’nin tarafından düzenlenen ve bu yıl 2.si gerçekleştirilen Erzincan Yöresel Ürünleri Tanıtım Fuarı Merkezefendi Kültür Merkezinde kapılarını açtı. Erzincan’ı tanıtmak için düzenlenen fuarda iki kentin yemekleri, yöresel ürünleri ile kültürel değerleri tanıtılacak. Etkinliğin açılışına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan, Merkezefendi İlçe Başkanı Tuncay Aykaç, Erzincanlılar ve Denizlililer katıldı. Fuar alanını gezen misafirler Erzincan’a özgü yöresel lezzetleri de tatma fırsatı buldu.

Fuarı gezen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ‘’Erzincanlılar Derneği’nin düzenlemiş olduğu bu güzel etkinlikteyiz, buluşmadayız. Bizlerinde sözü vardı, hemşehri derneklerin her zaman yanında olacağımıza dair. Bizler de bu sözümüzü tutmanın mutluluğu içindeyiz. Denizlimize, Merkezefendimize, Türkiye’nin çok farklı illerinden göç etmiş hemşehrilerimiz var. Onların Denizli’de Merkezefendi’de kendi geleneklerini, göreneklerini, örf ve adetlerini sürdürmeleri, yöresel ürünlerinin bizle tanıştırmaları ve kendi içlerindeki bu birlik ve beraberliği sağlamaları bizim için çok önemli. Hemşehri derneklerin hepsi bizim için çok önemli ve kıymetli. Salgından önceki senelerde de burada onlarla birlikte bir etkinlik gerçekleştirdik. Şimdi ikincisini gerçekleştiriyoruz. Yarın daha da artacak katılımcı sayısı, bugün ilk günü. Onlar da güzel hazırlanmışlar, konserler var, çeşitli etkinlikler var, çocuklara göre farklı etkinlikler var. Güzel geçeceğine inanıyoruz. Başta Erzincanlılar Derneği Başkanı ve yönetimi olmak üzere bu etkinliği düzenlediği için kutluyorum. Herkesi de buraya davet ediyorum’’ dedi.

Fuar alanında bulunan stantları gezerken tattı yöresel ürünlerin lezzetli olduğundan bahseden Başkan Doğan ‘’Farklı çok güzel lezzetler tattık.  Biraz önce bir kabak tatlısı yedim, alışılmışım dışında çok güzel bir lezzetti. Salçaları var, üzümleri var. Farklı lezzetleri, farklı tatları tanımak lazım. O kültürleri tanımak lazım’’ dedi.

Erzincanlı sanatçı Ahmet Yiğit Denizli’de gerçekleştirilen Erzincanlılar Yöresel Ürünleri Tanıtım Fuarı’na katıldı. Organizasyonu düzenleyen Erzincanlılar Derneği Başkanı Mustafa Akyürek’e teşekkür eden Yiğit ‘’Biz İstanbul’dan geldik. Buradaki Erzincanlılarla bizi buluşturan Mustafa Başkana teşekkür ederiz. Burada özlediğimiz Erzincan ürünlerine kavuşmuş olduk. Onlardan da biraz alıp İstanbul’a gitmeyi düşünüyoruz. Biraz sonra konserimiz de başlayacak. Erzincanlı dostlarımıza Türkü söylemekten mutlu olacağız’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.