enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2527
EURO
34,6841
ALTIN
2.397,92
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C

Flamingoların uğrak mekanı Acıgöl için harekete geçildi

Denizli ve Afyonkarahisar arasındaki Acıgöl için revize yönetim planı toplantısı gerçekleştirilirken, ayrıca gölü besleyen yeraltı sularının da araştırması yapılacak.

Flamingoların uğrak mekanı Acıgöl için harekete geçildi
12.01.2023
A+
A-

Acıgöl için Acıgöl Sulak Alanı Revize Yönetim Planı hazırlanması ve Acıgöl Sulak Alanı hidrojeoljik yapısının modellenmesi projesi açılış çalıştayı Denizli’nin Çardak ilçesinde yapıldı.

Bir bölümü Denizli ili sınırları bir bölümü ise Afyonkarahisar içerisinde kalan Acıgöl yüzölçümü 41.5 kilometrekare olup, 20 kilometrekaresi Afyonkarahisar’a bağlı Başmakçı ve Dazkırı ilçelerinin sınırları içerisinde kalıyor. Gölün denizden yüksekliği 842 metre. Suyu sodalı olan gölden, sodyum sülfat ve türevleri üretiliyor. Gölün güney doğusunda bulunan Söğüt Dağı’nın eteklerinden kaynayan sular, gölü besledikleri gibi yaşam ortamları oluşturuyor. Yaz-kış flamingo sürülerinin yaşayabildiği özel bölgelerden birisi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.