enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Gelecek Partisi, Özdağ’ın içişleri bakanlığı çıkışını sindiremedi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ikinci turda Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklaması ve öncesinde “Suriyelileri İçişleri Bakanı olarak göndereceğim” tweeti atmasına ilk tepki Gelecek Partisi’nden geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci açıklama yaptı.

Gelecek Partisi, Özdağ’ın içişleri bakanlığı çıkışını sindiremedi
24.05.2023
A+
A-

28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi önemli bir gelişme yaşandı. ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın, Recep Tayyyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklaması üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ‘kendi kararıdır’ diyerek katılmadıklarını belirtmişti. Ümit Özdağ ise Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANI ÇIKIŞI

Özdağ’ın açıklamadan önce sosyal medyada mültecilerin gönderilmesini isteyen gençlere verdiği yanıt da konuşulmaya devam etti. Özdağ, “Söz Suriyelileri ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek. Bugün saat 11.00’i bekleyin.” ifadelerini kullandı.

TEMURCİ’DEN TEPKİ

Özdağ’ın bakanlık şartıyla Kılıçdaroğlu’na destek verdiği yorumları yapılırken bu tweet’e en sert tepki ise Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun yardımcısı Selim Temurci’den geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temurci, Özdağ’ın paylaşımını alıntılayarak şunları yazdı:”Sn. Özdağ günün şakasını yapmış sanırım! Bir şaka da benden. Bu adam İçişleri Bakanı olacağım diyorsa, Sn. Soylu kesin kalacak demektir. Bir toplumsal barış projesi olan Millet İttifakı, göç ve sığınmacı problemini çözmeyi taahhüt etmiştir. Kazanmak için her yol mübah değildir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.