enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

GESİFED’in 1 yılı nasıl geçti? TÜRKONFED ve TÜSİAD’da önemli gelişmeler!

GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, federasyonun kuruluşunun 1’nci yılında çalışmalarını ve projelerini aktardı. Mersin, TÜRKONFED ve TÜSİAD’daki seçim gelişmelerine dikkat çekti. Mersin, TÜSİAD tarihinde ilk defa yönetim kurulu dışında başkan seçileceğini bu isminde TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan olacağını açıkladı.

GESİFED’in 1 yılı nasıl geçti? TÜRKONFED ve TÜSİAD’da önemli gelişmeler!
21.03.2022
A+
A-

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(GESİFED) bölge toplantılarının ilkini Denizli’de gerçekleştirdi. GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Mersin federasyonun kuruluşunun 1’nci yılında çalışmalarını ve projelerini aktardı. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hakan Urhan, İ. Okan Konyalıoğlu, Genel sekreter Özlem Köseoğlu, yönetim kurulu üyeleri Şule Yılmaz, , İbrahim Şenel,  Mehmet Erişkin,Şebnem Dal Üzülmez ve Huriye Demirhan katıldı.

Toplantıda Başkan Mersin konuşmasına; “GESİFED olarak 1 seneyi tamamladık.  Geçtiğimiz yıl 1 Nisan’da genel kurulumuzu yaptık ve mevcut yönetimimiz iş başına geldi. Geçen süreçte yaptıklarımız var, henüz yapamadıklarımız var. 2021-2024 süreleri için göreve geldik. Bu dönemde Türkiye’de önemli gelişmeler olacak. 2023 seçimleri bunlardan biri olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılını yaşayacağız. GESİFED yönetim kurulu 15 kişiden oluşuyor. 7 dernek başkanımızla beraber toplamda 22 kişiyiz. Aydın ve Muğla illerinden arkadaşlarımız var. Bu illerde de basın toplantıları yapacağız. İlk toplantıyı Denizli’de yapmak istedik. Denizli’deki arkadaşlarımızı sizlere tanıtmak istedik.” Diyerek başladı.

Mersin konuşmasına GESİFED’in üyesi olduğu TÜRKONFED’den bahsederek yeni gelişmeleri aktardı. Mersin, (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) TÜSİAD tarihinde ilk defa yönetim kurulu dışında başkan seçileceğini bu isminde TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan olacağını açıkladı.

Mersin’in TÜRKONFED ve TÜSİAD hakkında açıklamaları şu şekilde;

TÜSİAD TARİHİNDE BİR İLK YAŞANANCAK

”Ben GESİFED Başkanlığı yanısıra TÜRKONFED başkan yardımcılığı yapıyorum. DEGİAD Başkanı Hakan Urhan da yönetim kurulu üyesi, arkadaşlarımızın birçoğu da TÜRKONFED komisyonlarında görevler yapıyor. Bu anlamda GESİFED çok aktif bir şekilde TÜRKONFED’de bulunuyor. GESİFED’in burada aktif olmasını üzerine basa basa çok önemli olduğunu söylemek isterim. TÜRKONFED’e bağlı 30 federasyon var. Bunlardan 26 tanesi bölgesel federasyon. Bu 26 bölgesel federasyondan biriyiz ve sıralamada ilk 3 içerisindeyiz. Yine önemli bir durum yaşanıyor. 29 Mart’ta TÜSİAD genel kurulu var. Bu genel kurulda TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan tek aday olacak. Aynı gün TÜRKONFED yönetim kurulunda yeni başkan seçilecek. Böyle bir süreç yaşanıyor. Şunu belirtmek isterim TÜSİAD tarihinde ilk defa kendi yönetim kurullarından aday çıkarılmadı. Burada TÜRKONFED’in değeri bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Buradan şu çıkıyor; TÜSİAD artık Anadolu’da daha etkin olacak. Çünkü TÜRKONFED Anadolu’nun 81 vilayetinde var.

TÜRKONFED çok önemli bir yere sahip. Şuanda liderlerle görüşmelere başladı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştük. Çok güzel görüş alışverişlerinde bulunuyoruz. Grubu bulunan diğer parti başkanları ile de görüşeceğiz.”

GESİFED’İ ANLATTI

Açıklamalarının sonunda GESİFED’in 1 yıllık sürecine değinen Mersin; “Denizli, Muğla, Aydın illerini kapsayan iş dünyası derneklerini bir araya getiren bir federasyondur. 1600’un üzerinde üyeye sahibiz. 13 dernek bünyemizde bulunuyor. Bunların 6 tanesi Aydın’dan, 2 tanesi Muğla’dan ve 4 tanesi Denizli’den olmak üzere. TÜSİAD federasyonumuzun üyesi. 2021’de göreve gelmemizin ardından 3 derneği bünyemize ilave ettik. Komisyonlar kurduk. Ege Hikayesi komisyonumuz en başta geliyor. Bölgede kültürel, sosyal, doğal, tarihi ve ekonomik alanda gelişimi, değişimi arttırmayı hedefliyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında bölgenin değerini üst düzeye çıkarmayı ve devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz. Yine teknoloji ve girişim sermayesi komisyonumuzu kurduk. Bu komisyonla girişim sermayesi ekosisteminin tanıtılması adına önemli katkılar koymayı hedefliyoruz.

“BÖLGEMİZDE GELECEK GESİFED İLE ŞEKİLLENECEK”

Yeni kararlar aldık. Her sene farklı bir ilimizde ekonomi zirveleri yapacağız. Burada ekonominin nabzını tutmaya ve toplanacağımız ilde turizm dahil tüm yatırım imkanını araştırarak yatırımcılarla buluşturmayı hedefliyoruz. İlk zirvemiz Bodrum’da olacak. Çalışmalarımız her zaman akademik alt yapıya dayandırmak istiyoruz. Üniversitelerle etkin çalışıyoruz. İlk protokolümüzü PAÜ ile imzaladık. Ülkeye katkı koyacak üyeler arasında ticaretin arttırılmasına oluşturduğumuz ticaretin geliştirilmesi komisyonu çalışmalarına başladı.  Daha güçlü bir GESİFED için çalışıyoruz. Bölgemizde gelecek GESİFED ile şekillenecek.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.