enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2158
EURO
35,0184
ALTIN
2.503,44
BIST
10.950,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Hac ön kayıt başvurusu nasıl yapılır, hac kuraları ne zaman çekilecek?

Hac ön kayıt başvurusu nasıl yapılır, hac kuraları ne zaman çekilecek?
24.01.2023
A+
A-

Hac ön kayıt başvurusu 2023 sürecine ilişkin yoğun talep yaşanıyor. Kutsal topraklarda dini vecibelerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, 2023 yılı hac takvimiyle hac başvurularının ne zamana kadar yapılacağını sorguluyor. Hac kuraları beklerken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hac takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Hac ön kayıt başvuru nasıl yapılır? Hac ön kayıt başvuru şartları ne? Hac ön kayıt başvuru ücretleri ne kadar? E-Devlet Hac Başvurusu ve Diyanet hac başvurusu nasıl yapılır? Hac kuraları 2023 ne zaman çekilecek? Tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası haberimizde. 

Hac ön kayıt başvurusu nasıl yapılır sorusu sıklıkla araştırılmaya başlandı. 2023 Hac başvurusu detaylarına ilişkin yapılan yeni açıklamalar, kafalardaki soru işaretlerini de ortadan kaldırmaya başladı. Hac kayıtları ilk kez başvuru yapacaklar için 5 Ocak’ta e- Devlet üzerinden 2023 hac ön kayıt başvuru ekranı açıldı. 

Hac Ön Kayıt Başvurusu 2023 Süreci Uzatıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac başvurularında yoğun talep yaşandığını belirterek, “Gitmek isteyen herkesi bu sene hacca göndereceğiz” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamasında, “Önceki yıllarda kayıt yaptıranların kayıtlarını biz yeniledik. Yeni kaydolmak isteyenler 5 Ocak itibarıyla e-Devlet’ten açılan 2023 hac ön kayıt başvuru ekranı aracılığı ile kayıt yaptırdılar. 26 Ocak’ta bitmesi planlanan başvuru sürecini, gelen taleplerin fazla olması üzerine Hac ön kayıt başvuru 2023 sürecini 31 Ocak’a kadar uzattık” açıklamasını yaptı. 

Hac Kuraları 2023 Ne Zaman Çekilecek

Hac kuralarının ne zaman çekileceğine ilişkin de konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Çarşamba günü bakanlıklar arası hac ve umre kurulumuzu topluyoruz. Hac ile ilgili konularımızı konuşup kura tarihini belirleyeceğiz. Tamamen bize özgü bir kura sistemi yürütüyoruz. En adil sistem olarak biz kat sayılı kura sistemini uyguluyoruz” diye konuştu. 

Hac Ön Kayıt Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

Hac ön kayıt başvurusu 2023 sürecine ilişkin Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve tüm il ve ilçe müftülüklerinden bilgi alınabiliyor. Hac ön Kayıt ücreti ilk kez kayıt yaptıracak olanlar için 250 lira olarak belirlendi. Hac ön kayıt başvurusu 2023 için hacca gitmek isteyenlerin 250 lira olan ön kayıt ücretini ödemesi gerekiyor. 

Hac ibadeti fiyatları ise, Suudi Arabistan’ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir. 

Oda türüne göre ortalama oda fiyatları:

2 Kişilik Oda: 175.097 Türk Lirası

3 Kişilik Oda: 165.364 Türk Lirası

4 Kişilik Oda: 150.955 Türk Lirası

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.