enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2229
EURO
34,7731
ALTIN
2.456,99
BIST
10.331,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
25°C

Hayvan hakları yasası sonunda geliyor.. Hayvan öldürene hapis cezası!

Uzun süredir beklenen Hayvan hakları yasası ile ilgili AK Parti’den ilk adım geldi. 2 hafta içerisinde TBMM’ye gelmesi beklenen yasa teklifinde hayvanları işkenceye 4 yıl hapis, sokağa terk edene ise para cezası geliyor. Evde yaşamasına izin verilecek hayvan sayısına da sınır getirilmesi planlanıyor.

Hayvan hakları yasası sonunda geliyor.. Hayvan öldürene hapis cezası!
03.02.2021
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, hayvan hakları kanunu ile ilgili düzenlemede gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Zengin, uzun ve titiz bir çalışmanın ardından söz konusu düzenlemenin tamamlanma aşamasına geldiğini ve yaklaşık iki hafta içinde TBMM Başkanlığı’na sunulacağını söyledi.

HAYVANI SOKAĞA TERK EDEN SAHİBE PARA CEZASI!

Gündeme gelen yeni yasa tasarısında sokağa terk edilen havyanlar hakkında da adım atılacak. Özellikle hayvanların sokağa terk edilmesi durumunda para cezasının getirilmesi öngörülüyor. Ayrıca yasa teklifinde Hayvanı sahiplendiğinizde artık ona ömür boyunca bakmayı taahhüt etmiş olacaksınız. Her bir hayvanın çipi olacak. Hayvanlar artık sokaklara terk edildiğinde idari para cezası olacak. Heves adına bir hayvan alıp daha sonra sağa sola atabileceğiniz; eşya, mal gibi telakki edilemeyecek. Belediyelere artık hayvan bakımı koruması konusunda zorunluluk getirilecek. Hayvan alımı artık şartlara bağlanacak. Aldığı an canlının bir kimliği olacak, kendini tanımlayan bir kimlik. O kimlikle beraber kime ait belli olacak.

HAYVANLARIN CANINI YAKANA HAPİS CEZASI GELİYOR!

Hayvanlara işkence, kötü muamele ve öldürme gibi gibi olaylarda ise hapis cezası getirilecek. Buna göre canlıyı canice öldüren kişiye 3 ila 6 yıl arasında hapis cezası istenebilecek. 2 yılın üstünde bir ceza verilmesi durumunda da ertelenmesi söz konu olmayacak. Evcil hayvanların satılması ile ilgili de kriterler getiriliyor. Evcil hayvanların petshoplarda satılması ortadan kalkacak. Küçük kafeslerde bulundurarak satılması önlenecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetiminde satılabilecek.

EVDE 3’TEN FAZLA HAYVAN BESLEMEK YASAKLANACAK!

Evlerinde çok sayıda hayvan besleyen hayvanseverlerin tepki göstereceği bir diğer karar ise evde 3’ten fazla hayvanın beslenmesine izin verilememesi olacak. Konu ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Bir apartmanda 60 kediye 25 köpeğe bakan var. Buna bir sınırlandırma bir düzenleme getirilmesi lazım; başka insanların da yaşam kalitesini düşünmek lazım. İlgili bakanlıklara yetki verilecek. Bir evin içeresinde maksimum 3 köpek bulundurulacak. Bu yetki Tarım Bakanlığına verilecek. Cinsi tükenen ve kasten bir canlının cinsini tüketene 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. Hayvan dövüştürenlere ise 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.