enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Denizli’den vekil çıkaracağız

Merkezefendi ilçesinde gerçekleşen seçim bürosu açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “İktidar, işimizi, aşımızı, irademizi gasp etti. Oylarımızı da gasp ettirmeyeceğiz. Denizli’de en az 1 vekili meclise göndereceğiz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Denizli’den vekil çıkaracağız

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ege turu kapsamında Denizli Merkezefendi ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştiriyor. Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Mithat Sancar, HDK Eşsözcüsü Esengül Demir ve TÖP Eşsözcüsü Perihan Koca katıldı. Kent girişinde onlarca araçlık konvoyla karşılanan heyet, Alpaslan Mahallesi’nde bulunan büroya geçti.

Denizli milletvekili adaylarının tanıtımıyla başlayan açılışta ilk olarak TÖP Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Adayı Perihan Koca konuştu. Koca şunları söyledi: “Halk ve kadın düşmanlarından hesap sormaya geliyoruz. Karşımızda bir savaş ve suç iktidarı var. Bu böyle gitmez. Artık bu saray iktidarını tarihin çöplüğüne göndermeye hazır mısınız? Helalleşmeyeceğiz ve hepsiyle tek tek hesaplaşmacağız. Dost, düşman bilsin kazanmaya geliyoruz.”

‘DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ’

Son olarak konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, Yeşil Sol Parti’nin gençler ve kadınların coşkusuyla seçime hazır olduğunu söyledi. İktidarın, ülkeyi 21 yılda felakete götürdüğünü vurgulayan Sancar, “Açlık, yoksulluk, sömürü, savaş, rant, talan ne ararsanız bunlarda var. Aşımıza, işimize el koydular. Açlık ve sefalet kader değil iktidarın tercihidir. Hayatlarımızı savaş baronlarına kurban ediyorlar. Sömürüyü, rantı talanı durduracağız. Ama sadece bu iktidarı göndermek yetmez. Bu düzeni de değiştireceğiz” diye belirtti.

EN AZ 1 VEKİL

İktidarın toplumu ayrıştırarak, kin, nefret ve düşmanlığı derinleştirerek ayakta kalmaya çalıştığını dile getiren Sancar, “Ülkede barışın ve demokrasinin güvencesi biziz. Özgürlükleri, eşit yurttaşlığı ayrımsız bir hayatı bizler kuracağız. Bu coskuyu sandıklara yansımalı, Denizli’nin her tarafını gezip irademizi sandığa aktaracağız. Sandıktan iredemizin çıkması için sandıkları da koruyacağız. İktidar, işimizi, aşımızı, irademizi gasp etti. Oylarımızı da gasp ettirmeyeceğiz. Denizli’de en az 1 vekili meclise göndereceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.