enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2580
EURO
34,8060
ALTIN
2.423,75
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C

30 Haziran’da eylem yapan ambulans şoförünün yerinde hekimler olacak.. Eylemler Sağlık Bakanlığı önüne taşınıyor

Türkiye’de ve Denizli’de hekimler eylemlerine devam ediyor. 15 Haziran(bugün) acil hastalar dışında iş bırakma eylemi yapan hekimler Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Egeyön Haber muhabiri Oral Can Tatar’ın, “Bir ambulans şoförü tepkisini göstermek için Sağlık Bakanlığı önüne gitti. Tepki üzerine Bakan Fahrettin Koca ile görüştü. Siz de Sağlık Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirecek misiniz? Bakan Koca ile görüşebilecek misiniz?’ sorusuna Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç, “30 Haziran’da planlanan eylemin Sağlık Bakanlığı önünde olmasını planlıyoruz” dedi.

30 Haziran’da eylem yapan ambulans şoförünün yerinde hekimler olacak.. Eylemler Sağlık Bakanlığı önüne taşınıyor
15.06.2022
A+
A-

Hekimler taleplerinin hala yerine getirilmemesine tepki olarak iş bırakma eylemlerine devam ediyor. Bu kapsamda Denizli’de iş bırakan Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın toplantısına Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç, Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, DAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bilge Karaomca Ök, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Hasan Gökçe, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası (BDS), Genel Sağlık İşçileri Sendikası (Genel Sağlık-İş)
Hekim Birliği Sendikası Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekim Sen), Kamu Diş Hekimleri Derneği (KADHED), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Tabip ve Diğer Sağlık Çalışanları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası (Tabip Sen) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasında Fazıl Necdet Ardıç, ortak basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasında; “Uzun zamandır sağlık alanında yaşanan sorunları, sistemin aksayan yönlerini, çalışanların ve hizmet alanların yaşadığı güçlükleri kamuoyuna anlatmaya çalışıyoruz. Zaman zaman meslek örgütlerimizin ve sendikalarımızın öncülüğünde iş bırakma eylemleri veya mitingler düzenliyoruz.

Ama ne yazık ki sağlık sisteminde bir sorun olduğunu bütün vatandaşlarımız anladığı halde, karar vericilerin anlamadığını veya anlamak istemediğini görüyoruz. Ortaya konan tedbirlerin yetersiz ve kamuoyunu oyalamaya dönük yaklaşımlardan ibaret olduğunu izliyoruz. Bu yüzden bugün geniş katılımla bir kez daha iş bırakıyoruz. Çünkü bugün yüce meclisimizin önüne bir yasa tasarısı kondu. Yapmayı amaçladığını iddia ettiği iyileştirmelerin yanına bile yaklaşamayan, daha çok performans, daha çok özel hasta mantığına dayanan, çalışma barışını ve sağlığın bütünsel organizasyonunu daha çok bozmaya aday bir yasa tasarısı.

Bu yasa tasarısı hekim odaklı olduğu için bu konunun üzerinde özellikle durmak istiyoruz. Son zamanlarda üzerinde tartışılan ve meclisimiz tarafından kabul edilen şiddet ve malpraktis ile ilgili kanunların konunun tarafları ile diyalog oluşturmadan hazırlanmasında olduğu gibi bugün gündemde olan kanun tasarısı da diyalogdan uzak bir sürecin sonucunda hazırlanmıştır. Özlük hakları ile ilgili Aralık ayındaki kanun teklifinin bile gerisinde, yetersiz bir düzenleme yaparak konuyu yine performans sistemi üzerinden çözmeye çalışmaktadır. Aile hekimlerinin sözleşme yönetmeliğinden kaynaklanan ve defalarca iletilen sorunları ile ilgili tek bir düzenleme yoktur. Bu durum kabul edilebilir değildir.
Bizler Sağlık hizmetinin, bütün vatandaşlarımızın kolay ulaşabildiği, ihtiyaçları oranında yararlandığı, kendi içinde alternatifleri tercih edebileceği bütünsel bir sistem olarak gelişmesini istiyoruz. Herkes için huzurlu ve verimli bir sistem. Böyle bir sistem ancak bütün paydaşların içten diyaloğu ve çalışma barışı sayesinde kurulabilir.” ifadeleri kullanıldı.

KRİTİK SORU

Egeyön Haber muhabiri Oral Can Tatar,’Bir ambulans şoförü tepkisini göstermek için Sağlık Bakanlığı önüne gitti. Tepki üzerine Bakan Fahrettin Koca ile görüştü. Siz de Sağlık Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirecek misiniz? Bakan Koca ile görüşebilecek misiniz?’ sorusunu yöneltti.

ARDIÇ:”30 HAZİRAN’DA AMBULANSIN YERİNDE HEKİMLER SAĞLIK BAKANLIĞI ÖNÜNDE OLACAK

Fazıl Necdet Ardıç soruya;”Tüm hekimlerin aradaığı şey diyalog. Karşılıklı çözüm önerileri üzerine anlaşmak istiyoruz. Bunun olmasını umuyoruz. Eylemlerimizin amacı diyalog ortamının oluşmasını sağlamak. Bizler bir şeyi engellemek yıkmak için uğraşmıyoruz. Diyalog ile beraber sorunları çözmeye uğraşıyoruz. Özellikle aile hekimleri öncülüğünde 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde hekimler ambulansın yerinde Sağlık Bakanlığı’nın önünde olacak”dedi.

AKYOL:”TEMSİLCİLERİMİZ SAĞLIK BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞEBİLMİŞ DEĞİL”

Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol ise;” Bizim yıllardır Sağlık Bakanlığı ile temas kurma çabamız var. Örneğin, Türk Diş Hekimleri Birliği’nin hiçbir temsilcisi Sağlık Bakanlığı ile görüşebilmiş değil. Yapılan kanun düzenlemeleri tarafların izni yapılmadan, mecliste kağıt üzerine yapılmış düzenleme. O yüzden hekimler bu nedenle karşı çıkıyorlar. Bundan sonraki süreçte bu uygulayıcılar tüm tarafların görüşünü alarak kanun düzenlemeleri yaparlar.” şeklinde konuştu.

AMBULANS EYLEMİ OLAYI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı önüne gelen bir ambulans şoförü kendisini araca kilitledi. Ambulans şoförü bu eylem için”Benim amacım hiçbir zaman devlete zarar vermek değildir. Bu eylemim tamamen hasta haklarını savunmak adına. Acil servise hasta götürdüm onkoloji servisine hastayı teslim edemedim. Dediler ki, ‘Şu servise git, çık.’ Çıktım. Dediler ki, ‘Bu hasta buraya gelmemiş.’ Nereye gideceğim? 15 dakika bekledim serviste. Dediler ki, ‘Aşağı üçüncü kata in. B servisinin yoğun bakımına git” Gittim… Dedim ki, ‘Ya sağlıkçı doktor. Yoğun bakımlık bu hasta. Niye beni dolaştırıyorsunuz?’ Dediler ki, ‘Bu hasta bizim değil.’ Kime gideceğim?” ifadelerini kullandı. Eylemin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ambulans şoförünü makamında ağırlayarak;”ŞOFÖR ARKADAŞIMIZ arzusu üzerine misafirim oldu. Hasta nakil aracıyla naklini yaptığı hastanın Ankara Şehir Hastanesi Aciline yatışını sağladıktan 2,5 saat sonra, aracıyla Bakanlık binası önüne park edişinden başladık, çok şey konuştuk. Ama bazı şeyler konuşulduğu yerde kalmalı.”açıklaması yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.